Accessibility icon
19.06.2023

Grad Rovinj-Rovigno traži spasioce

Grad Rovinj – Rovigno već duži niz godina zapošljava osobe koje motre kupače na plaži i u moru kako bi se na najposjećenijim plažama osigurala cjelodnevna sigurnost kupača u moru, a i osoba na plaži. Čuvari plaže su osobe educirane da mogu pružiti prvu pomoć do stizanja liječnika, osobama koje na plaži zadesi nezgoda, a najčešće se radi o posjekotinama, opekotinama, sunčanicama, intervencijama spašavanja u moru.

Čuvari plaže djeluju na nekoliko lokacija u gradu; plaža Cuvi, Val de Lesso (u naselju Borilk), uvala Lone i Porton Biondi.

Ovim putem pozivamo mlade punoljetne osobe koje imaju dobru vještinu plivanja i snalaženja na moru da se prijave i postanu čuvari plaže i time pridonesu sigurnosti građana i turista na našim plažama.

Sve informacije o poslu čuvara na plaži mogu se dobiti na broju tel. 805 263 ili na mail ana.karlas@rovinj-rovigno, a sve upute za prijavu dostupne su na mrežnim stranicama Grada na slijedećoj poveznici: https://www.rovinj-rovigno.hr/natjecaji/obavijest-o-prijavi-kandidata-za-cuvare-na-plazama-grada-rovinja-rovigno-za-period-od-15-6-2023-do-15-9-2023/