Accessibility icon
04.10.2022

Grad Rovinj-Rovigno slavi Dječji tjedan

Povodom Dječjeg tjedna, koji se diljem Hrvatske obilježava od 3. do 9. listopada, gradonačelnik Marko Paliaga, njegov zamjenik David Modrušan te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević posjetili su rovinjske osnovne škole i vrtiće kako bi podijelili prigodne poklone.

Gradonačelnika i predstavnike Grada razveselili su učenici pjesmom, recitiranjem i sviranjem u Osnovnim školama Bernarda Benussija i Jurja Dobrile, dok su ih dobre vijesti dočekale u OŠ Vladimira Nazora gdje je ove godine upisano najviše učenika do sad, odnosno sveukupno 350.

Gradonačelnik je tom prilikom saslušao i potrebe osnovnoškolskih i predškolskih ustanova, te je pobliže upoznao njihov rad i planove u tekućoj školskoj godini.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca”, a Grad Rovinj-Rovigno, zajedno sa obrazovnim ustanovama, se već uobičajeno uključuje u obilježavanje istog raznim aktivnostima za djecu.

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Kazalištu Gandusio organizirane su razne projekcije i kazališne predstave.

Za učenike od 1.do 3. razreda osnovnih škola organizirana je kazališna predstava „Čarobnjakov učenik“ u produkciji Scene „Gorica“, narodna bajka koja na duhovit način govori o važnosti učenja, o marljivosti, ali i o posljedicama neznanja i lijenosti. Redateljica Ivana Peroš je ovu pomalo arhaičnu bajku mudro osuvremenila, tako da bude zanimljiva našim najmlađim gledateljima.

Učenici od 4. do 6. razreda moći će pogledati višestruko nagrađivani film „Ljeto kada sam naučila letjeti“, snimljen prema romanu Jasminke Petrović.

Za učenike 7. i 8. razreda upriličiti će se kazališna predstava „Sve 5!“ u produkciji kazališta „Smješko“ iz Zagreba. Predstava govori o sve učestalijoj pojavi kod adolsecenata-otuđenosti i anksioznosti, a koja se javlja već u najranijoj adolescentskoj dobi, te je često neprepoznata uopće kao problem

Vrtići će se zabaviti projekcijom animirane serije „Profesor Baltazar“, najuspješnijeg projekta Zagrebačke škole crtanog filma, koji je zabilježio uspjeh i u inozemstvu.

Sve su predškolske i osnovnoškolske ustanove ovoga tjedna priredile razne prigodne aktivnosti, a u sklopu Dječjeg tjedna organizirane su i edukativne posjete vatrogasnoj postaju Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno te Ekomuzeju Batana.