Accessibility icon
23.07.2020

Grad Rovinj-Rovigno omogućio upis sve djece u predškolske ustanove

Predškolske ustanove DV „Neven“ i TDV „Naridola“ raspisale su sredinom lipnja natječaj za upis djece u pedagošku 2020./21.godinu. Ukupno je po natječaju raspisano 104 mjesta.

Analizom pristiglih zahtjeva roditelja, a s ciljem zadovoljavanja potrebe za upisom sve djece, Grad Rovinj-Rovigno dao je suglasnost za upisom većeg broja djece od planiranog natječajem, čime je omogućen upis sve djece na području Grada Rovinja-Rovigno.

Ukupno se u novoj pedagoškoj godini upisuje 105 djece jasličke dobi i 31 dijete vrtićke dobi.

Valja naglasiti kako je navedeno omogućeno zadržavanjem jedne sobe za odgojnu skupinu u „starom objektu“ područnog vrtića u Rovinjskom Selu. Time se u narednoj pedagoškoj godini s odgojnim grupama u novom vrtiću, čije otvaranje slijedi početkom rujna, u Rovinjskom Selu otvaraju četiri odgojne skupine.

Također, stavljanjem u funkciju novog objekta dječjeg vrtića, jedan od prostora u postojećem objektu, kojeg je do sada koristio vrtić, stavlja se u funkciju osnovne škole. Nova učionica omogućit će odvijanje nastave u jutarnjoj smjeni za sve učenike područne škole u Rovinjskom Selu.