Accessibility icon
07.10.2020

Grad Rovinj-Rovigno nominiran u čak tri kategorije za izbor najboljih hrvatskih gradova

Između 128 hrvatskih gradova u konkurenciji za nagrade najboljih u četiri kategorije (kvaliteta života, gospodarstvo, obrazovanje i demografska politika te povlačenje novca iz EU fondova) Rovinj-Rovigno našao se u užem izboru 28 gradova koji su ušli u završno ocjenjivanje.

Pobjednici će biti proglašeni krajem mjeseca, no već je sada jasno da je naš Grad među prva tri koja su ostvarila najbolji rezultat u ovom natjecanju, ušavši u završnicu izbora u sve tri kategorije, i po kvaliteti života, i po ekonomskim dosezima i po standardu koji pružaju svojim stanovnicima u obrazovnoj i demografskoj politici.

Izbor najboljih hrvatskih gradova organiziraju Jutarnji list, portal Gradonačelnik.hr i agencija Ipsos. Ideja organizatora je analizom, ocjenjivanjem, nominacijama i konačnim proglašenjem najboljih gradova izložiti najširoj javnosti najbolja rješenja u osiguravanju kvalitete života dostojne suvremenih europskih i svjetskih standarda, poticanju razvoja gospodarstva, poboljšanju uvjeta obrazovanja i demografskog razvoja te povlačenju novca iz EU fondova.  Izborom najboljih gradova želi se također potaknuti međusobno natjecanje gradskih uprava u primjeni najboljih komunalnih i razvojnih rješenja, a građanima pružiti cjelovit pregled što im se sve može pružiti za novac koji uplaćuju u lokalni i državni proračun.

Također, među najzastupljenijim županijama u u završnici ovog izbora, Istarska županija se iskazala kao apsolutni lider s osam gradova i 14 nominacija.