Accessibility icon
24.01.2022

Grad Rovinj-Rovigno donirao igračke Centru za ranu intervenciju Specijalne bolnice «Martin Horvat»

Gradonačelnik Marko Paliaga je danas u pratnji zamjenika Davida Modrušana i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edite Sošić Blažević posjetio Specijalnu bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“. Tom su prigodom timu za ranu intervenciju kod djece s neurorizikom i teškoćama u razvoju donirane igračke koje će zasigurno razveseliti najmlađe pacijente te povijesne rovinjske zdravstvene strukture.

Gradonačelnik je također potvrdio potporu Grada strategiji razvoja bolnice, a koja obuhvaća proširenje djelatnosti, jačanje znanstvenih kapaciteta bolnice, razvoj medicinskog turizma i ljudskih resursa.

Ti će ciljevi biti ostvareni kroz adaptaciju i obnovu postojećih bolničkih objekata, stavljanje u funkciju objekta koji su trenutno neupotrebljivi, nabavu potrebne medicinske opreme i uređaja, te jačanjem organizacijskih kapaciteta i unapređenjem znanstvene suradnje.

Grad Rovinj-Rovigno i Istarska županija su u tu svrhu izdvojili svaki po 7,5 milijuna kuna, a gradonačelnik Marko Paliaga je izrazio osobito zadovoljstvo što su i ostali istarski gradovi prepoznali važnost te strukture za podizanje standarda zdravstvenih usluga za cjelokupno istarsko stanovništvo te su se tako priključili financiranju projekta dječje ambulante i Centra za ranu intervenciju za neurorizičnu djecu koja su izložena poteškoćama tijekom rasta i razvoja. Grad Rovinj-Rovigno je osigurao Proračunom 30.000 kn za rad tima za ranu intervenciju.