Accessibility icon
30.01.2024

Gospodarska zona Gripole-Spine’: potpisan ugovor sa četvero novih poslovnih subjekata

U Gradskoj upravi su danas potpisani Ugovori o osnivanju prava građenja na području poduzetničke zone Gripole Spine’ s poduzećima Nerium d.o.o., Peharda d.o.o., te s obrtima  LC Studio i Pudić. Ugovore sa predstavnicima potpisao je u ime Grada gradonačelnik Marko Paliaga koji je tom prilikom istaknuo važnost projekta gospodarske zone u vidu potpore tvrtkama koje posluju u sektorima izvan već razvijenih turizma i ugostiteljstva, te pružaju prilike za otvaranje novih radnih mjesta u različitim strukama.

«Drago mi je što ste svi iz potpuno različitih djelatnosti, jer će to generirati i suradnju među vama, ali i dugoročno različita radna mjesta, a što pokušavamo i postići u Rovinju kroz ovu, te buduću gospodarsku zonu koju namjeravamo imati u krugu Lamanove, a sve s ciljem stvaranja različitih zanimanja, da nismo striktno vezani isključivo za turizam», naglasio je gradonačelnik Paliaga.

Obrt za soboslikarske i ličilačke radove Pudić obvezao se na izgradnju poslovnog objekta za proizvodnju i prodaju proizvoda od stiropora, trgovinu građevinskog materijala, te za uredski i skladišni prostor.

Obrt za grafičke usluge i tisak LC Studio graditi će poslovni objekt za usluge pripreme za tisak i objavljivanje, grafički dizajn, print, montažu, izradu web stranica te popratne proizvode. Zatim, poduzeće Nerium d.o.o. graditi će i uspostaviti inovacijsko-edukacijski centar za organizacije seminara, radionica i edukacijskih programa, uređenje i opremanje interijera i eksterijera te hortikulturni dizajn i dekoraciju, krajobrazno projektiranje i uređenje, te izložbeni prostor i trgovinu namještajem i rasvjetom. Tvrtka Peharda izgraditi će poslovni objekt za prodaju rabljenih i novih vozila, restauraciju vozila, automehaničarsku radnju, uredski i skladišni prostor.

Pravo građenja će trajati do 50 godina, a naplaćuje se od jednog do dva eura po kvadratu. Grad Rovinj – Rovigno kontinuirano radi na razvoju gospodarstva i razvijanju poduzetničke zone Gripole – Spiné.  Potpore novim granama poduzetništva koje Grad Rovinj-Rovigno osigurava da bi privukao nove investitore i tako stvorio uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i u drugim sektorima, nevezanim za turizam.

Interes poduzetnika za otvaranje svojih djelatnosti u poduzetničkoj zoni Gripole-Spiné je sve veći, stoga će se sa novim izmjenama i dopunama prostornog plana osigurati će se još nekoliko čestica unutar zone. Moguće su djelatnosti unutar zone proizvodne djelatnosti, poslovni, upravni, uredski, trgovački i uslužni sadržaji, skladišni prostori, usluga održavanja i čuvanja plovila i sl., te servisne djelatnosti.