Accessibility icon
01.10.2021

Glazbeni poučak ovog ponedjeljka u “Gandusiu”

U ponedjeljak, 4. listopada, u rovinjskom kazalištu “A. Gandusio”, održat će se koncert iz edukativnog ciklusa “Glazbeni poučak”.

Publici će se na harfi predstaviti Diana Grubišić Ćiković, uz Veroniku Ćiković, a koncert će se održati pod nazivom “Mistična, čarobna, nebeska, poetična harfa…”.

Diana Grubišić Ćiković do sada je održala brojne koncerte u zemlji i inozemstvu. Kao solistica nastupala je uz pratnju Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, Slovenske filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Varaždinskog komornog orkestra, Riječkog komornog orkestra, Zadarskog komornog orkestra te Mađarskog simfonijskog orkestra “Danubia”. Osim solistički, nastupa i u komornim sastavima.

S Riječkim klavirskim trijom snimila je nosač zvuka s djelima hrvatskih autora, dok je u travnju 2007. godine izdavačka kuća Croatia Records objavila njen prvi solo CD “HARFOSFERA”. U prosincu 2008. godine, s flautisticom Tamarom Coha Mandić, objavila je i drugi CD “SLOW MOTION”.

Više od dvadeset godina bila je članicom Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Osim toga, predavala je harfu na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Redovita je voditeljica međunarodnih harfističkih seminara, kao i članica ocjenjivačkih sudova na domaćim i inozemnim harfističkim natjecanjima.

Program koji će rovinjska publika imati priliku čuti ovog ponedjeljka sastoji se od djela Čajkovskog, Glièrea, Salzeda, Stadlera i drugih. Ulaz na koncert je besplatan.