Accessibility icon
05.10.2016

GIORGIO ROCCO NOVI PREDSJEDNIK VIJEĆA

U nazočnosti 17 novoizabranih vijećnika, gradskih čelnika, nastavnika i gostiju u utorak 4. listopada konstituiran je treći saziv Dječjeg gradskog vijeća. Male vijećnike, izabrane u trima rovinjskim osnovnim školama,  pozdravio je gradonačelnik Giovanni Sponza, čestitao im  i zaželio uspješan rad. Pri tome je  podsjetio na uspjehe prethodnih dječjih vijeća – na priznanje za timski rad u programu «Sedmi kontinent» i na nagradi za najbolji dječji projekt u Hrvatskoj « Delitaj negativu, šeraj pozitivu». Gradonačelnik je prenio i zaključke djece sa otvaranja Dječjeg tjedna da je Rovinj čist, uredan, lijep i siguran grad.

Pod vodstvom nove mentorice Dječjeg gradskog vijeća Arabelle Gašpić vijećnici su kandidirali i izabrali svoje predstavnike. Najviše glasova za predsjednika dobio je Giorgio Rocco, učenik Talijanske OŠ «Bernardo Benussi»,  a njegove zamjenice iz OŠ V. Nazora i OŠ Juraja Dobrile su Leonarda Anđelović i Maja Pavlović.

U svom predstavljanju kandidati su izložili i svoje izborne programe u kojima su se založili za još ljepši i uredniji grad, novi plivački bazen, više biciklističkih staza po kojima će moći sigurno voziti, više međusobnog druženja, humanitarnog rada mladih i pomoći starijim i nemoćnim osobama. Požalili su se i na teške školske torbe pune knjiga i bilježnica  i predložili da se zamijene sa tabletima.

Neke od ovih njihovih prijedloga sigurno će čuti i stariji i potruditi se da budu realizirani za ljepše i bezbrižnije odrastanje djece.