Accessibility icon
06.09.2018

Fotoreporter Yuri Cortez u Rovinju

Fotoreporter i voditelj meksičkog dopisništva agencije France-Presse koji se proslavio snimajući polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, našavši se usred slavlja hrvatskih reprezentativaca nakon gola Englezima, sam je izabrao lokacije koje želi posjetiti za jednotjednog boravka u Hrvatskoj.

Među odabranim lokacijama sa svojom obitelji posjetio je i naš grad. Nakon stručno vođenog razgleda grada organiziran je prijem u gradskoj palači na kojem su nazočili gradonačelnik Paliaga i zamjenik Budicin.

Gradonačelnik je zaželio dobrodošlicu fotoreporteru i njegovoj obitelji te je izrazio zadovoljstvo da je od svih mogućih lokacija u Hrvatskoj izabrao uz ostale i Rovinj.

 

Gospodin Yuri je istaknuo kako je oduševljen Hrvatskom i Istrom, čistim zrakom i morem te predivnim plažama i dobrom hranom kao i vinom.

“Želim vama i vašoj obitelji ugodan boravak u Rovinju, gradu bogate tradicije i kulture. Drago mi je da ste postali ambasador i rovinjskog turizma.” – zaključio je gradonačelnik Paliaga.