Accessibility icon
07.07.2023

Festival Sete Sóis Sete Luas vraća se u Rovinj

Festival Sete Sóis Sete Luas vraća se u Rovinj sa svojim 31. izdanjem posvećenom ljepoti glazbene raznolikosti Mediterana.

S raznolikim umjetničkim programom rovinjskoj će se publici predstaviti 12. i 13. srpnja, uz potporu Istarske županije, Grada Rovinja-Rovigno i lokalne Turističke zajednice, te u dugogodišnjoj suradnji s jedinstvenim sastavom Gustafi.

Uz slobodan ulaz, u Zajednici Talijana “Pino Budicin” posjetitelji će prve večeri uživati u zvucima talentiranog talijanskog glazbenika Maria Incudinea. Topli glas ovog umjetnika sa Sicilije prenijet će prisutnima djelić sicilijanske glazbene tradicije kroz suvremene utjecaje, a koncert je zakazan za 21 sat.

Sljedećeg dana, 13. srpnja, program će se odvijati na rovinjskom glavnom trgu, također besplatno, a na pozornicu u 21 sat dolazi eklektična katalonska grupa Germà Negre, inače poznata po fuziji glazbenih žanrova. Njihov repertoar donosi puno zarazne energije uz jedinstvene mješavine zvukova, od flamenca i jazza, pa sve do folka i rocka. 

Nakon njih, od 22 sata za dobar provod bit će zaslužni nezaobilazni Gustafi, domaći bend koji se i ove godine vraća sa svojim karakterističnim zvukom koji spaja rock, folk i tradicionalne istarske i balkanske utjecaje.

Fotogalerija