Accessibility icon
20.05.2022

Eriku Radovanu 2. mjesto u disciplini Ugostiteljskog posluživanja Državnog natjecanja WorldSkills

Erik Radovan, učenik 3. razreda Strukovne škole Eugen Kumičić Rovinj – Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno osvojio je izvrsno 2. mjesto u disciplini Ugostiteljsko posluživanje Državnog natjecanja učenika strukovnih škola “WorldSkills Croatia 2022.”, koji slovi kao najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj, ali i kao najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe.

Održano je od 10. do 12. svibnja na Zagrebačkom velesajmu u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a okupilo je više od 360 najboljih učenika, 200 strukovnih škola, uz podršku više od 400 njihovih nastavnika. Učenici su se natjecali u više od 40 strukovnih disciplina koje obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih struka pa sve do suvremenih disciplina poput Administracija IT sustava ili interdisciplinarne discipline robotike.

Mentorica drugoplasiranog Erika Radovana je nastavnica Ivanka Kresina, koja je i prije tri godine s učenicom osvojila zlatnu medalju u istoj disciplini. Ovo je još jedna potvrda dobrom radu stručnih učitelja ove škole, koji iz godine u godinu nižu izvrsne rezultate u svim zanimanjima.

Jedna od glavnih svrha ovog natjecanja je i promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

Fotogalerija