Accessibility icon
12.06.2020

Dva rovinjska obrtnika primila priznanja istarske Obrtničke komore

Povodom obilježavanja Dana Obrtničke komore Istarske županije, ista je dodjelom priznanja iskazala poštovanje i zahvalnost zaslužnim obrtnicima, kao i suradnicima i partnerskim institucijama.

Na dodjeli koja se održala u nešto skromnijem okruženju 9. lipnja u Pazinu, pohvaljeni su, između ostalih, rovinjski obrtnici Stanislav Briškoski, vlasnik obrta za ugostiteljstvo „RANCH FORTUNA“, te Ornela Šuvak, vlasnica kozmetičkog salona „BEAUTY CENTER ELIXIR“.

Briškoski je aktivan član različitih tijela Udruženja obrtnika Rovinj, dok u ovome mandatu obnaša također dužnost predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Komore.

Član je Odbora za turizam i gospodarstvo Grada Rovinja-Rovigno, Skupštine Turističke zajednice Istarske županije, zalažući se za boljitak i rješavanje problema ugostiteljske struke, s ciljem da joj se vrati dostojanstvo i da se ugostitelji jače povežu.

Aktivan je promotor strukovnog obrazovanja i pokretač brojnih inicijativa, od kojih posebice izdvajamo akciju kuhanja za najpotrebitije i za djelatnike žurnih službi koji su se u vrijeme krize s koronavirusom našli na prvoj crti borbe. Ova se humanitarna inicijativa zatim proširila na područje čitave Istre, te je i dalje u tijeku. Posljednja je održana ovog tjedna kada su obroci podijeljeni djelatnicima PP Rovinj-Rovigno.

Vlasnica rovinjskog kozmetičkog salona, Ornela Šuvak, isti vodi već gotovo 30 godina. Završila je privatnu kozmetičku školu u Milanu, gdje je stekla iskustvo i znanja za vrhunske dosege unutar svoje struke. Vrativši se u domovinu, u Rovinju je otvorila vlastiti salon, neprestano rastući u svakom smislu.

Kako bi uvijek mogla svojim klijenticama pružiti najbolje od dostignuća novih tehnika i proizvoda, neprestano je investirala u nove aparate, kozmetičke linije i stručno se usavršavala na internim seminarima proizvođačke grupe. Stručni tim grupe je toliko postojan i kvalitetan, da je prati ista ekipa koja ju je primila i početkom devedesetih godina. U 29 godina desetak učenica obavljalo je praksu i većinu je, nakon završene škole, upravo u svom salonu i zaposlila, dok su neke od njih pokrenule vlastite projekte.

Na dan dodjele nagrada i priznanja gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno, Marko Paliaga, u osobno je ime i ime Grada čestitao Stanislavu Briškoskom na zasluženoj pohvali, a od srca čestita i Orneli Šuvak koja je bila spriječena u prisustvovanju dodjeli.

Među institucijama koje su se istaknule i doprinijele radu i razvoju obrtništva pronašao se i Grad Rovinj-Rovigno, a zahvalnicu je preuzeo gradonačelnik.

„Bila mi je izuzetna čast večeras primiti priznanje u ime Grada za podršku obrtničkom sektoru. Drago mi je što je Obrtnička komora prepoznala trud Grada Rovinja-Rovigno koji oduvijek podržava svoje obrtnike, a nastavit će to činiti i ubuduće“ izjavio je tom prilikom gradonačelnik Paliaga.