COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
18.05.2019

Duž pruge Rovinj-Kanfanar

Talijanska srednja škola Rovinj i ove je godine sudjelovala u projektu institucionalizacije zavičajne nastave, a svoj su rad o istarskoj željeznici prezentirali pred prepunim Multimedijalnim centrom ovog petka, 17. svibnja.

Alessio Giuricin, Sara Jozić, Gaia Poretti, Nikea Cafolla, Nikol Oblak, Gaia Banco, Nathan Berto, Ian Čikada, Valentina Morožin, Leonardo Piccinelli, Chiara Rocco, Giovanni Battista Uggeri Michelin, Iris Bolšec, Korana Hamer, Kiara Maurović i Lavinia Jelena Terzić marljivo su na ovome projektu radili još od kolovoza 2018. godine, a prezentacijom i tiskanim materijalima približili su ga svojim sugrađanima.

S voditeljima, Mariom Sciolis, Markom Kalčićem, Tomislavom Bišićem Pauletićem i Lukom Nrekom, učenici su u etapama prošli čitav željeznički trak od Rovinja do Kanfanara, te su razgovarali sa osobama koje su im pružile nove informacije, da bi na kraju izradili maketu željeznice, kao i knjigu koja sadrži njenu povijest, ali i njihove ideje za njeno oživljavanje.

Talijanska se srednja škola Rovinj zahvaljuje Gradu Rovinju, zatim Adriani Ive, Nives i Diegu Giuricinu, Virgiliju Giuricinu i Deliji Quarantotto, Andrei Sponzi, Državnom arhivu u Pazinu i Biserki Budicin, Jovi Aćimoviću, JVP-u Rovinj, Luki Nreki, te profesoricama Mariji-Luciji Sciolis, Nataši Paćelat i Larissi Degobbis.

Fotogalerija