Accessibility icon
15.09.2019

Drugi dan proslave Dana grada i blagdana sv. Eufemije uz bogat program

Subotnja proslava Dana grada i blagdana sv. Eufemije imala je sportski “start”. Održan je tako vaterpolo turnir i utakmica povodom 70. obljetnice vaterpolo kluba, zatim 23. Međunarodni odbojkaški turnir seniora, Kup grada u streljaštvu, te 21. Plivački maraton “Sv. Eufemija”.

Počevši u popodnevnim satima, a nastavivši sve do večeri, na glavnom su se gradskom trgu nizala zanimljiva i zabavna događanja koja su privukla pažnju mnogobrojnih posjetitelja i slučajnih prolaznika.

Gastro program započeo je festivalom “Hook&Cook” na malome molu uz poznatog chefa Davida Skoku, te uz brojne delicije koje tradicionalno spravljaju iz “Kuće o batani”, među kojima je i neizostavan pršut koji se rezao pred gostima. Posjetitelji su zatim svoja nepca mogli zasladiti Valaltinim raznovrsnim kolačima.

Atrakciju za sve, a posebno turiste, priredio je Agrorovinj uz tradicijsku preradu grožđa, nakon koje je, tko je htio, mogao probati njegov sok, poznatiji kao mošt, a prezentirala su se i maslinova ulja.

Manifestacija koja je zatim privukla mnoštvo, tradicionalni je festival vina poznatiji kao “Rovino”. Ljubitelji vina mogli su tako kušati ona brojnih domaćih vinara.

Manifestaciju je popratio i glazbeni program. Publika je uglas pjevala s Gustafima, da bi se kasnije rasplesala uz Koktelse.

Osim glavnog gradskog trga, glazba je ispunila i prostor crkve sv. Eufemije gdje se u večernjim satima održala smotra zborova “Sv. Eufemiji”.

Spomenimo i kako su na Trgu brodogradilišta tijekom cijeloga dana zainteresirani mogli razgledati Mali sajam starina, dok je u 20 sati započelo svečano otvorenje izložbe fotografija autora Virgilia Giuricina, istaknutog hrvatskog i internacionalno poznatog i priznatog te višestruko nagrađivanog fotografa. Izložba je organizirana povodom 65. obljetnice umjetničkog rada i djelovanja ovog uvaženog majstora fotografije.  Njegova će se djela moći razgledati u Photo Art Gallery CVU “Batana” sve do 6. listopada, u radno vrijeme galerije.