Accessibility icon
10.06.2022

Dr. Marisa Sciolis Škrapić i Grad Rovinj – Rovigno potpisali su ugovor o donaciji vrijednoj 4 milijuna kuna

Jutros je u 10 sati potpisan ugovor kojim dr. Marisa Sciolis Škrapić daruje iznos od 4 milijuna kuna Gradu Rovinj-Rovigno za namjenu uređenja budućeg Centra za mlade na mjestu nekadašnje Školjke. Potpisivanju su, uz dr. Marisu Sciolis Škrapić i gradonačelnika Marka Paliage, prisustvovali zamjenik gradonačelnika David Modrušan i predsjednik Gradskog vijeća Emil Nimčević koji su nakon službenog potpisivanja uputili prigodne riječi zahvale dr. Marisi Sciolis Škrapić.

Ideja uređenja suvremenog Centra za mlade po uzoru na druge europske gradove bila je od ranije uvrštena u program sadašnjeg mandata gradonačelnika Marka Paliage, a u znak zahvalnosti za ovu značajnu donaciju, budući Centar za mlade nositi će ime dr. ing. Dine Škrapića, sina dr. Marise Sciolis Škrapić.

U Centru za mlade „Dino Škrapić“ promicat će se STEM programi, robotika, glazba i umjetnost. „Centar će postati mjesto suradnje i druženja, ali i mjesto za rast i razvoj svake mlade osobe“, izjavila je dr. Marisa Sciolis Škrapić koja želi zadržati spomen na sinov život kroz motivaciju, edukaciju i pomaganje mladim naraštajima.

Grad je donaciju primio uz namet odnosno obavezu da Centar nosi ime našeg prerano preminulog sugrađana Dine Škrapića, da se sa darovateljicom zajednički uskladi idejno rješenje i vizualni identitet Centra, da bude uređen do 31. prosinca 2023. te da Grad osigura stručnog voditelja i sustavno brine o tekućem i investicijskom održavanju istog.

Darovani će iznos zasigurno ubrzati tijek realizacije samog projekta uređenja modernog Centra za mlade na gotovo 400 m², a na tome će joj bez sumnje biti zahvalni svi građani, ponajprije mladi kojima je projekt namijenjen i koji će na ovaj način dobiti prostor za razne aktivnosti, prilike za susrete s prijateljima, tečajeve, klubove i događanja i postati mjesto razvoja mladih talenata.

Fotogalerija