Accessibility icon
05.05.2022

Dovršena izgradnja rotora Lacosercio-Tommaseo

Gradonačelnik Marko Paliaga je u pratnji pročelnice Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i izgradnju Tanje Mišeta posjetio lokaciju novoizgrađenog rotora Lacosercio-Tommaseo.

Radovi su uspješno okončani i prije predviđenog roka, čime je naselje dobilo bolju sigurnost i protočnost u prometu koja će prvenstveno utjecati na lakše i sigurnije kretanje pješaka.

Riječ je o investiciji od 2.026.011,04 kn, a prošle je godine izgrađena i prometnica s javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom u dijelu ulice N. Tommaseo. Izvođač radova je tvrtka CESTA d.o.o. iz Pule, dok je nadzor povjeren tvrtki VIA –ING d.o.o.

 

Novo rješenje u vidu bolje i sigurnije protočnosti u prometu realizirano je i na dionici županijske ceste Fažanska-Turnina ŽC-5096 gdje su u sklopu izgradnje treće faze druge dionice nogostupa uz županijsku cestu Fažanska –Turnina kod raskrižja s ulazom u naselje Gripole izgrađeni skretači. Osim toga, u dužini od 240 m prema naselju Monfiorenzo instalirana je javna rasvjeta uz izgradnju sustava oborinske odvodnje. Riječ je o investiciji vrijednosti 1.059.201,99 kn, a radove je izvela tvrtka BENČIĆ d.o.o. iz Rovinja, dok nadzor provodi tvrtka PRIMUM ING d.o.o. iz Pule.

Po završetku ovih investicija Grad Rovinj-Rovigno je već krenuo u realizaciju novih prometnih projekata kako bi se osiguralo funkcionalno i sigurno prometovanje prometnicama za kolni i pješački promet. Tako su u ulici Matije Vlačića Ilirika već započeli radovi na izgradnji nogostupa polaganjem rubnjaka i asfaltiranjem u dužini od 270 m.

Vrijednost radova je 314.000 kn, a  izvođač je tvrtka Cesta d.o.o . iz Pule, dok stručni nadzor vrši tvrtka Pontifex d.o.o., također iz Pule. Planirani rok dovršetka radova je 15.6.2022., a do tada je uspostavljen privremeni režim prometovanja. Promet u smjeru Valdaliso – Monsena odvijati će se obilazno ulicom Luigi Monti, dok će prolaz kroz gradilište biti će omogućen stanarima i interventnim vozilima.

 

Ovog se tjedna započelo i uvođenje u posao izvođača radova Cesta d.o.o. iz Pule za izgradnju parkirališta II Sjeverna luka.

Ugovoreni iznos radova i stručnog nadzora je 526.376,25 kn, a dovršetak se očekuje u roku od 60 dana, odnosno u prvoj polovici srpnja.