COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
30.05.2019

Dostavljena oprema za unaprijeđenje izvođenja nastave u rovinjskim srednjim školama

U četvrtak, 30. svibnja 2019. godine gradonačelnik Paliaga sa svojim je suradnicima, zamjenikom Budicinom i pročelnicom za društvene djelatnosti Sošić Blažević obišao rovinjske srednje škole povodom dostavljene opreme potrebne za unaprjeđenje izvođenja nastave.

Naime, krajem veljače ove godine službeno su potpisani Ugovori o korištenju sredstava Grada Rovinja sa ravnateljicom Talijanske srednje škole Rovinj Ines Venier, ravnateljicom Srednje škole Z. Črnje Rovinj Ingrid Sau i ravnateljem Strukovne škole E. Kumičića Rovinj Emilom Nimčevićem.

Za tu je namjenu iz gradskog proračuna osigurano ukupno 200 tisuća kuna s ciljem podizanja kvalitete i uvjeta obrazovanja u Rovinju.

„Uvijek volim istaknuti da je znanje najisplativija investicija i naš ulog u budućnost. Želim naglasiti kako će Grad Rovinj i ubuduće biti usmjeren na ulaganje u mlade i obrazovanje jer čvrsto vjerujem kako je to investicija koja se višestruko vraća svima nama.“ – istaknuo je gradonačelnik Paliaga.

Talijanskoj srednjoj školi Rovinj dodijeljeno je 30 tisuća kuna za nabavu računalne i uredske opreme za izvođenje nastave, te opreme za izvođenje praktičnog dijela nastave za strukovno zanimanje medicinski kozmetičar.

Srednjoj školi Z. Črnje Rovinj dodijeljeno je 70 tisuća kuna za nabavu školskih ormarića potrebnih za provođenje eksperimentalnog programa „Škola za život“.

Strukovnoj školi E. Kumičić Rovinj dodijeljeno je 100 tisuća kuna za nabavu opreme potrebne za izvođenje nastave u predmetima hotelijersko turističkog smjera.

Fotogalerija