Accessibility icon
20.10.2021

Dogovorena suradnja između Grada Rovinja-Rovigno i UNICEF-a

Danas je u prostorijama Gradske uprave Grada Rovinja-Rovigno gradonačelnik Marko Paliaga, uz zamjenika, Davida Modrušana, održao sastanak s predstojnicom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Reginom Mariom Castillo i suradnicama.

Ovom je prilikom predstojnica Ureda UNICEF-a rovinjskog gradonačelnika upoznala s aktualnim programskim aktivnostima Organizacije, dok je gradonačelnik rekao nešto više o tome što sve Grad, ujedno i grad prijatelj djece, radi za najmlađe: od investiranja u vrtiće i škole, te asistente, do toga da rovinjski vrtići već sudjeluju u jednom UNICEF-ovom projektu, „Prve tri su najvažnije“.

U svrhu potrebe za trajnim pozitivnim pomacima u uvjetima u kojima odrastaju najranjivije skupine djece i žive njihove obitelji, na sastanku je došlo do dogovora o suradnji između Grada i navedene Organizacije.

Grad Rovinj-Rovigno podržat će UNICEF u njegovim inicijativama, dok će referentna osoba Organizacije predstavnicima Grada prezentirati svoje ideje, moguće već u studenome.

Inače, Ured UNICEF-a u Hrvatskoj, kao UN-ova humanitarna organizacija za djecu, usmjeren je na djelovanje u postizanju trajnih pozitivnih promjena za djecu čije obitelji žive u siromaštvu, djecu koja žive u izoliranim područjima, djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji, djecu u riziku od nasilja, žrtve, svjedoke i sudionike nasilja, zajednice koje nemaju mogućnost pružiti usluge važne za razvoj djece, djecu koja umjesto u toplom i zaštićenom obiteljskom okruženju odrastaju u institucijama te mlade iz ne privilegiranih skupina.

Predstavnici Grada poručuju kako su za dobrobit djece uvijek spremni na suradnju.

Fotogalerija