Accessibility icon
06.10.2017

DJEČJI TJEDAN U ROVINJSKIM VRTIĆIMA I OSNOVNIM ŠKOLAMA

Od ponedjeljka 2. do nedjelje 8. listopada u našoj zemlji se održava Dječji tjedan u okviru UNICEF-ovog Festivala o pravima djece. U žiži interesa odraslih su djeca, njihova prava, želje i potrebe. U našem gradu uobičajena je tradicija da se pripremi niz posebnim programa za djecu te organiziraju susreti sa djecom i posjete njihove odgojne ustanove.
Ovaj puta vrtiće i osnovne škole posjetili su gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga i pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, koji su djeci uručili darov: knjige za lektiru, igračke i slatkiše.
U okviru Dječjeg tjedna gradonačelnik Paliaga je u ponedjeljak 2. listopada posjetio Dječji vrtić «Neven» i OŠ Vladimira Nazora, a u četvrtak 5. listopada vrtić «Naridola», TOŠ „Bernardo Benussi“ i OŠ Jurja Dobrile. Najmlađi su goste pozdravili pjesmom, na dar im poklonili svoje crteže te su se ugodno družili uz pjesmu i kolače. Gradonačelnik je učenicima zaželio uspješnu školsku godinu, dobro vladanje i najbolje rezultate temeljene na njihovom zalaganju i trudu. Učenici su Gradonačelniku predali knjižicu punu korisnih prijedloga za uređenje grada, koji je on sa veseljem primio. Tijekom posjeta je Gradonačelnik imao i prigodu vidjeti prezentaciju o tome sa kojim se teškoćama susreću disleksična djeca.
Za djecu su ovog tjedna organizirane razne dječje kazališne i filmske predstave, te promocija slikovnice i knjige o odgoju djece.