Accessibility icon
15.06.2017

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE DAROVALO 3967 KUNA DRUŠTVU OSOBA S INVALIDITETOM

Članovi dječjeg gradskog vijeća Grada Rovinja u srijedu 14. lipnja posjetili su Društvo osoba s invaliditetom i uručili novčanu donaciju u iznosu od 3967 kuna. Po riječima dječjeg gradonačelnika Giorgia Rocca, ova humanitarna gesta plod je dobre suradnje sa  osobama od posebnih potreba i sigurno će im  pomoći u svakodnevnim aktivnostima.

Sredstva su prikupljena u ekološkim akcijama malih vijećnika. Tako su organizirali eko akciju prikupljanja starih mobitela, tableta i telefona i u suradnji sa Komunalnim servisom u rovinjskim osnovnim školama postavili kutije za odlaganje odbačenih elektroničkih uređaja. Uz to, u povodu  5. lipnja – Svjetskog dana zaštite okoliša u subotu 3. lipnja su na središnjem gradskom trgu organizirali humanitarnu akciju prodaje sadnica koje su im darovali rovinjski rasadnici, učeničkih radova i igračaka izrađenih od recikliranih materijala.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća pripremaju nove akcije koje imaju za cilj da djecu upozore na važnost druženja i boravka u prirodi. Tako će na jesen krenuti s projektom «Ja idem, a ti? i subotom organizirati druženja na Zlatnom rtu – Punta Corrente.. Tim novim projektom žele mlade izvući iz  njihovih domova i otrgnuti ih od «druženja» sa račumačoma, mobitelima , tabletima i televizorima koji ih otuđuju od društva .

Fotogalerija