COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
28.09.2019

Dani Leonberga u Rovinju

U tijeku su “Dani Leonberga u Rovinju”, koji su započeli ovog četvrtka,  26. rujna, a traju do nedjelje, 29. rujna. Rovinj i njemački grad Leonberg pobratimljeni su od 25. kolovoza 1990. godine, te se nalaze svake dvije godine.

U ova četiri dana Grad Rovinj je ugostio Limenu glazbu, Foto klub, učenike i učitelje iz Leonberga i za njih pripremio bogat program.

Uz brojne izlete, kao što su vođeno razgledavanje starogradske jezgre, upoznavanje unutrašnjosti Istre, sudjelovanje u igrama “Escape Castle” i “Otkrivanje baštine” u Svetvinčentu i još mnogo drugih aktivnosti, u petak su limene glazbe iz Leonberga i Rovinja održale zajednički koncert, dok su učitelji, učenici i članovi Foto kluba sudjelovali u okruglom stolu na temu “Klimatske promjene”, za čiju su organizaciju zaslužni učenici SŠ Zvane Črnje, Talijanske srednje škole Rovinj i Johannes Kepler Gymnasium iz Leonberga.

Učenici su prezentirali svoja viđenja vezana uz problematiku klimatskih promjena i dali mogućnost svim prisutnima da sudjeluju u diskusiji. Događaju su prisustvovali delegacije grada Leonberga, predstavnici Grada Rovinja, ravnatelji škola i mentori učenika.

Sljedeće godine ova dva grada slave 30. obljetnicu bratimljenja, stoga je sljedeći susret zakazan već za 2020. godinu.