Accessibility icon
27.04.2018

Dan Planeta Zemlje

U nedjelju 22. travnja, udruga REkreator obilježila je Dan Planeta Zemlje akcijom podjele besplatnih platnenih vrećica građanima i posjetiteljima Rovinja koja se održala na Trgu Maršala Tita.
Cilj ove akcije je pridonijeti smanjenju nepotrebnog zagađenja okoliša plastičnim vrećicama prelaskom na ekološki prihvatljivu alternativu, a kao takvu, akciju je podržao i Grad Rovinj-Rovigno.
Obzirom da plastika predstavlja sve veći ekološki i globalni problem, akcijom se htjelo ukazati da svatko od nas može pomoći smanjenju količine otpada koju sam proizvodi – smeće koje nije razgradivo možemo odlagati u spremnike za reciklažu, plastiku za jednokratnu uporabu možemo u potpunosti izbjegavati, a umjesto plastičnih vrećica radije koristiti višekratne platnene.
Uz samu akciju podjele, na štandu udruge, predstavljeni su i uporabni predmeti nastali prenamjenom korištenih plastičnih vrećica autorice Tanje Blašković, kako bi se ukazalo na dodatnu mogućnost njihova korištenja.
Odaziv na akciju bio je odličan, kao i reakcije građana i turista koji su se na štandu udruge našli slučajno. Podijeljeno je 200 platnenih vrećica, a prikupljeno oko 1000 plastičnih koje će članovi udruge kreativno iskoristi u sklopu ekološko-umjetničkog projekta R.A.D. – ReusedArt&Design, a kroz korištenje podijeljenih platnenih vrećica koje su čvršće, udobnije te praktičnije za uporabu i višekratno korištenje, nastavit će se prenositi i određena ekološka poruka.

Fotogalerija