COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
28.11.2019

«Božićna čarolija-La Magia del Natale» ove godine još bogatija, čarobnija i raskošnija

U Gradskoj palači danas se održala konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg izdanja Božićne čarolije. Na predstavljanju su sudjelovali gradonačelnik Marko Paliaga sa zamjenicima Marinom Budicinom i Kristijanom Damijanićem i direktorica TZ Rovinj-Rovigno Odete Sapač.

U ovogodišnjem izdanju Božićne čarolije, od 2. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020., građane i njihove goste očekuje pregršt iznenađenja i novosti, kojima će Grad okončati još jednu uspješnu godinu koju su obilježile značajne investicije kako u javnom tako i u privatnom sektoru, te stvaranje uvjeta za strateški ključne projekte. Između ostalog, gradonačelnik je posebice naglasio kako uskoro kreće gradnja Sjeverne luke, a prošlog je tjedna raspisan i natječaj za gradski i terapijski bazen.

Bogat glazbeni program

«Ove smo godine priredili još bogatiji program, u suradnji s Udruženjem obrtnika Rovinj, Turističkom zajednicom, Maistrom, Savjetom mladih Grada Rovinja-Rovigno, te rovinjskim udrugama i ustanovama», izjavio je Paliaga. Tako će, svaka večer, do siječnja odjekivati glazbom raznih sastava i glazbenika, a pravu glazbenu slasticu će i ove godine prirediti Rovinj Music Festival koji seli s parkirališta na Valdibori u prostoru kluba Academia Banquet, nadomak kluba Steel, te u Rovinj donosi poznata imena poput «The Frajle», «TBF»-a i Amire Medunjanin.

U Novu Godinu uz Gibonnija

Direktorica TZ Rovinj, Odete Sapač je, između ostalog, najavila i koncert Gibonnija, koji će Rovinjce i njihove goste uvesti u Novu Godinu, a prije i nakon nastupa velike zvijezde domaće glazbe, publiku će zabavljati Party Band.

Na obali kraj glavnog gradskog trga već je postavljen šator za klizalište koje s pozornicom na malom molu i bijelim drvenim kućicama s gastronomskim delicijama, otvara svoja vrata 7. prosinca. Zbog velikog interesa naših sugrađana i gostiju, klizalište će ove godine ostati otvoreno do 22 sata.

Ponešto za svačiji ukus

U Muzeju Grada Rovinja, sljedećeg tjedna započinju besplatne kreativne radionice koje organizira Pučko otvoreno učilište, a koje su namijenjene svim uzrastima jer je zamisao ta da se pripadnici raznih dobnih skupina zajedno druže kroz kreativno stvaralaštvo.

Bogat program i glazbene večeri na glavnom trgu bit će popraćeni neizostavnom enogastronomskom ponudom Rovinjskih zimskih delicija i Ekomuzeja Batana.

«Našim najmlađim sugrađanima bit će podijeljeni paketići, a i ove godine će ih razveseliti doček Nove Godine u podne», nadodao je dogradonačelnik Marino Budicin koji je najavio i božićne i novogodišnje koncerte i priredbe rovinjskih udruga, škola i vrtića, te humanitarni Božićni sajam u Zajednici Talijana.

Najviše gostiju iz Austrije

Odete Sapač se zatim osvrnula i na sjajne turističke rezultate te je podsjetila da je, osim što je nedavno prešao četiri milijuna noćenja, Rovinj ove godine također proglašen i Najboljom turističkom destinacijom. «Tijekom nadolazećih blagdana očekujemo 8 tisuća gostiju i 22 tisuće noćenja. Najviše gostiju očekujemo iz Austrije jer njih svake godine imamo sve više pogotovo u tom prosinačkom periodu, a nakon njih slijede domaći gosti i gosti iz Slovenije. Na četvrtom mjestu će se naći gosti iz Italije, a njima slijede gosti iz Njemačke». Sapač je također naglasila da je ove godine broj noćenja gostiju iz Slovenije porastao za skoro 10% u odnosu na prethodne godine.

Fotogalerija