Accessibility icon
21.02.2018

Boris Mišković i Iva Pokrivka sportaši godine

U nazočnosti  sportskih radnika, sportaša i uglednih gostiju u ponedjeljak 19. veljače održana je tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportaša, sportskih ekipa i djelatnika Rovinja za 2017. godinu. Nazočne je pozdravio predsjednik Sportske zajednice grada Armando Čehić i istaknuo da je Rovinj grad sporta čiji klubovi i sportska društva imaju oko 2.100 članova i djeluje šezdesetak trenera. Podsjetio je da se priprema dokumentacija za gradnju novih sportskih objekata među kojim i plivačkog bazena u krugu Bolnice «Dr. Martin Horvat».

Na ovogodišnji izbor najboljih svoje kandidate prijavilo je 18 sportskih kolektiva u 11 kategorija. Jubilarna priznanja za 20-30 i/ili više godina rada uručena su Košarkaškom klubu «Rovinj-Rovigno», Boćarskom klubu Rovinj, Sportskoj rekreacijskoj grupi «Pino Budicin» i Veslačkom klubu Arupinum koji bilježi čak 110 godina postojanja.

U kategoriji «Veterani» priznanja su primili Longino Sošić i dvojac na pariće VK Arupinum – Igor Božić i Danijel Karlović.

Među mladim nadama najuspješnijim su proglašeni Dino Crnković, Leon Bonno Peračić, David Šćira, Ema Ljutić, kadeti OK Rovinj (u kategoriji do 14 godina), a za starije kadete do 18 godina  Matija Mužina, Ana Marić, Roko Poropat i mlađe kadetkinje ŽOK «Rockwool».

Najbolji sportski radnik je Romano Perković, a najbolji trener je ponovo Pero Mišković, osnivač i trener Kick Boxing kluba Buudokai.

Najboljom  ženskom  ekipom proglašene su seniorke ŽRK Rovinj, a u muškoj konkurenciji dvojac bez kormilara u sastavu  Moreno Pajković i Sven Peteh.

Najbolja sportašica u 2017-oj godini  je Iva Pokrivka, članica ŽRK , a sportaš godine ponovo je Boris Mišković, dugogodišnji hrvatski kickboxing reprezentativac, osvajač brojnih medalja i jedini hrvatski reprezentativac koji se trenutno nalazi na prvom mjestu svjetske rang liste.