Accessibility icon
09.08.2019

Bogat program ovogodišnje Grisije

Najdugovječnija izložba na otvorenom, višedesetljetna Grisija, ove nedjelje, 11. kolovoza 2019. godine, doživjet će još jedno svoje izdanje.

Ovogodišnja Grisia posvećena je velikom slikaru Brunu Mascarelliju. S , na adresi Vuličevića – Grisia 46, gdje će također biti dodjela nagrada za Grisiju i Likovnu koloniju, i to u 17 sati. U razdoblju od 10 do 12 i od 17 do 19 sati svirat će Sterptet jazz quintet.

U dvorištu obitelji Mascarelli održat će se i dječje radionice “Priče iz đardina”, a konačni će radovi biti izloženi u vrtu.

Već po običaju, Grisia predviđa i sudjelovanje najmlađih umjetnika, odnosno program Grisia Junior, dok se u večernjim satima na tradicionalnu Grisiju nadovezuje program Grisia Youth s naglaskom na novomedijsku umjetnost.

Prijave se vrše osobno u nedjelju 11. 8. od 7:00 do 9:30 u Muzeju Grada Rovinja-Rovigno. Sudionici mogu izlagati isključivo vlastita djela (najviše do 5 djela) prema kategorijama: akademski umjetnik i student, samouki umjetnik, Grisia junior (djeca) i radionica za djecu.