Accessibility icon
30.09.2021

9. Weekend Bike & Gourmet Tour

U organizaciji Turističke zajednice Grada Rovinja-Rovigno, rovinjskog Udruženja obrtnika i Maistre, 9. i 10. listopada 2021. godine održat će se 9. izdanje manifestacije Weekend Bike & Gourmet Tour, namijenjene ljubiteljima bicikliranja, ali i istraživanja prirodnih ljepota i kušanja gurmanskih delicija Istre.

Prvog se dana vozi staza “Monti”, na kojoj sudionike očekuju delicije istarskog zaleđa, dok je drugi dan na redu staza “Mare” koja nudi morske delicije.

Kod oba dana start je predviđen u 10 sati s parkirališta Sportskog Centra hotela Eden.

Za gastro dio se u sklopu manifestacije pobrinulo Udruženje obrtnika Rovinj, dok je za bike dio zadužena Maistra. Vožnja će se odvijati u pratnji profesionalnog vodiča te pratećeg vozila po uređenim i označenim biciklističkim stazama, ali i makadamskim putevima u okolici Rovinja. Svi sudionici dobit će i prigodni poklon.

Gourmet punktovi na stazi “Monti”, dugoj 53,8 kilometara, jesu Konoba & Pizzeria “Bocca d’oro” u Rovinjskom Selu, te Obrt za ugostiteljstvo i agroturizam “Mofardin” u Veštru, dok su to na stazi “Mare”, duljine 48,5 kilometara, Ugostiteljski obrt “Albachiara” u Balama i Obrt za ugostiteljstvo “Feral” u rovinjskom naselju Cocaletto.

Ovaj je događaj namijenjen svima koji se rekreativno bave biciklizmom, uz MTB, električni ili Trekking bicikl, starijim od 14 godina. Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail agencija.maistra@maistra.hr,ili na broj telefona 385 52 800-250.

Early booking cijena za osobe koje se prijave do 2.10.2021.  iznosi 230 kuna za jedan dan, dok je ona za paket od dva dana 400 kuna. Nakon tog datuma redovna cijena iznosit će 250 kuna po danu, a za paket od 2 dana 450 kuna.

Sve informacije o 9. Weekend Bike & Gourmet Touru moguće je zatražiti kontaktom putem e-mail adrese outdoor@maistra.hr ili na broj +385 98 364689.

Organizatori napominju kako su sudionici obvezni nositi zaštitnu kacigu i voze na vlastitu odgovornost, kako se u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta manifestacija odgađa za sljedeći termin, te kako će informacija o eventualnom odgađanju termina biti objavljena na internet stranicama i društvenim mrežama najkasnije 3 dana prije održavanja manifestacije.

Fotogalerija