Accessibility icon
21.03.2019

27. ožujka svečana dodjela nagrada Natječaja Fotopriča o Rovinju

Svečana dodjela nagrada Natječaja Fotopriča o Rovinju održati će se u srijedu 27. ožujka 2019. u Photo Art Gallery  „BATANA“ u Rovinju s početkom u 18.00 sati.

ISFAV (Institut za fotografiju i vizualne umjetnosti) je jedini specijalizirani institut visokog obrazovanja na području kreativne fotografije u sjeveroistočnom dijelu Italije, priznat od Regije Veneto. Od 1990. organizira DVOGODIŠNJI TEČAJ FOTOGRAFIJE, GRAFIKE I VIZUALNE KOMUNIKACIJE kojim se obrazuju stručnjaci na području fotografije i kreativne grafike, a stečena znanja im omogućavaju uključivanje u realizaciju složenih projekata vizualne komunikacije.

ISFAV surađuje s CENTROM VIZUALNIH UMJETNOSTI „BATANA“ iz Rovinja koji djeluje od 1990. i organizira prezentacije, izložbe, obrazovne i promotivne programe kroz fotografiju, projekciju filmova, videa, i putem medijskog informiranja. Unutar njega djeluje i Photo Art Gallery “Batana”.

S ciljem internacionalizacije svojeg djelovanja, ISFAV je, u suradnji s CENTROM VIZUALNIH UMJETNOSTI „BATANA“ iz Rovinja, pod pokroviteljstvom GRADA ROVINJA i TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ROVINJA te uz podršku hotelijerske kompanije MAISTRA, organizirao četvrto izdanje natječaja FOTOPRIČA O ROVINJU, podijeljenog u dvije sekcije: FOTOGRAFIJA I AUDIOVIDEO.

Cilj natječaja je potaknuti amaterske fotografe i video snimatelje i početnike koji koriste prijenosna sredstva komunikacije da promatraju Rovinj i svojim stilom stvore priču koja govori o duhu mjesta: arhitekturi povijesnog središta, teritoriju i njegovim stanovnicima, nekom posebnom događaju, uzbuđenju nezaboravnog odmora proživljenog u Rovinju.

Sudionici su mogli ispričati svoju priču o Rovinju s 10 fotografskih snimaka ili s videom u trajanju do 3 minute, birajući temu po vlastitom izboru.

U četvrtak 21. veljače 2019. u sjedištu CVU „Batana“ u Rovinju zasjedala je Komisija natječaja FOTOPRIČA O ROVINJU ’18. u sastavu Marino Budicin, dogradonačelnik Grada Rovinja, Marco Zago, voditelj obrazovanja u Institutu za fotografiju i vizualne umjetnosti ISFAV iz Padove, Ermano Bančić, tajnik CVU „Batana“ iz Rovinja i Giorgio Lazzaro, fotograf i nastavnik ISFAV-a, kako bi ocijenili  radove pristigle na natječaj.

U nastavku su navedeni nagrađeni te istaknuti naslovi i autori:

SEKCIJA FOTOGRAFIJA

1° mjesto  KAMEN, DRVO, ŽELJEZO autorica: Sanja Kušar-Precali

2° mjesto  JAHTE U ROVINJU autor: Aldo Pokrajac

3° mjesto  PAJO  autor: Drago Filić

ISTAKNUTI RADOVI

SKRIVENE VEDUTE  autor: Ermano Bančić

MLADI U ROVINJU   autor: Vedran Kovačević

ROVINJSKA REGATA BATANA  autorica: Arijana Dobrila Barbaro

MUZIKANTI  autor: Darko Trojanović

S obzirom da nije ocijenjen niti jedan rad u sekciji audiovideo, odlučeno je da se aktivira sekcija fotografije za studente ISFAV-a koji su sudjelovali na radionici ISFAV PHOTOLAB ’18 održanoj prošlog lipnja na temu natječaja FOTOPRIČA O ROVINJU ’18.

SEKCIJA FOTOGRAFIJA / STUDENTI ISFAV-a

1° mjesto  SLUŠATI  autorice: Erika Milan – Sara Rossi

2° mjesto  COLORI DI VITA  autorice: Maddalena Carraro – Gaia Colautti

3° mjesto  CANOTTANDO PER ROVIGNO  autorice: Anna Benvegnù – Giovanna Franco

3° mjesto  DARK NIGHT  autori: Benedetta Tognato – Giulio Zanier