Accessibility icon
09.11.2020

Autori čitanke iz hrvatskog jezika “Šestica”, među kojima i Dejana Tavas, osvojili zlatnu medalju

Čitanka iz hrvatskog jezika za učenike šestih razreda naziva „Šestica“ u svojoj je kategoriji proglašena najboljim europskim udžbenikom na međunarodnom natjecanju Best European Learning Materials Awards.

Njezini autori, grupa učitelja hrvatskog jezika, među kojima i Dejana Tavas iz rovinjske Osnovne škole Vladimira Nazora, osvojili su zlatnu medalju za visoku kvalitetu materijala koji promiču čitanje u ovo digitalno doba.

Spomenimo također kako je za profesoricu Dejanu Tavas, kao i Karin Milotić iz SŠ Zvane Črnje, prije dva tjedna održan prijem u Gradskoj palači, a upriličio ga je gradonačelnik Marko Paliaga sa suradnicima, zamjenikom Marinom Budicinom i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Editom Sošić Blažević.

Povod ovom prijemu bilo je proglašenje najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020., od kojih su 11 iz Istarske županije. Među njima čak su dvije iz našeg grada: Tavas i Milotić.

Tom im je prilikom gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno čestitao i zahvalio im se na svemu što čine kako bi našim učenicima osigurale kvalitetnu naobrazbu, te od njih stvorile vrijedne i aktivne buduće članove društva.