Accessibility icon
27.04.2019

24. Dani Antuna Šoljana

Ovog je petka, 26. travnja, u večernjim satima u rovinjskom Multimedijalnom centru službeno otvoren program 24. Dana Antuna Šoljana, ove godine u znaku Jure Kaštelana povodom 100. obljetnice njegova rođenja.

Na otvorenju je predstavljena knjiga izabranih Kaštelanovih pjesama. Stihove iz knjige recitirao je dramski umjetnik Joško Ševo, dok je s knjigom publiku upoznao njen urednik, Ivica Matičević. Otvorena je također izložba koja predstavlja mapu radova nastalih kao plod suradnje Ede Murtića i Jure Kaštelana, a pod nazivom “Zavjet za Epetion”.

Središnji dio manifestacije uslijedio je ove subote kada je već tradicionalno položen vijenac pod spomen-ploču na kući Antuna Šoljana, nakon čega je svečano započeo književno-znanstveni kolokvij “Život i djelo Jure Kaštelana”.

“Takva su književna događanja potrebna, kako radi samih književnika, tako i radi budućih naraštaja. Ova krajnost u promicanju pravih kulturno-književnih vrijednosti predstavlja temelj zajedničkog interesa ulaganja u književnost a samim time i u kulturu našega grada, županije te države u cijelosti”, izjavio je rovinjski dogradonačelnik Marino Budicin povodom ove svečanosti.

Manifestacija završava kazališnom predstavom “Balon” Mate Matišića u rovinjskom kazalištu “Antonio Gandusio” u subotu, 27. travnja, u 20 sati.

 

Fotogalerija