Accessibility icon
01.05.2017

20 godina uspješnog djelovanja rovinjske Udruge mažoretkinja

RASPLESANI TRG U CRVENO-BIJELIM BOJAMA

Udruga mažoretkinja grada Rovinja slavi vrijednu obljetnicu – 20 godina uspješnog djelovanja. U povodu ovog lijepog jubileja u nedjelju 30. travnja središnji gradski trg «procvjetao» je  crveno-bijelim odorama mažoretkinja, na opće zadovoljstvo građana i brojnih turista koji u Rovinju provode prvosvibanjske praznike. Nastupile su sve grupe – od kadetkinja, preko juniorsko-seniorskog sastava, do najmlađi, a u goste su im došle i mažoretkinje iz Kanfanara.
Rovinjske mažoretkinje odavno su postale pravi brand  grada jer ne prođe niti jedna proslava ili neki značajniji događaj bez njihovog nastupa, najčešće u pratnji Limene glazbe grada, na čiju inicijativu je i osnovana udruga 1997. godine. Prvo su ih uvježbavale profesorica Lidija Martinčić i učiteljica Jadranka Pamić, dok u udruzi nisu stasale nove voditeljice na čelu sa  Martinom Tonelli. Kroz udrugu je do danas prošlo nekoliko stotina djevojaka, a danas je šezdesetak aktivnih članica svih uzrasta. Godišnje odrade i preko 30 nastupa u gradu, zemlji i inozemstvu i redovito sudjeluju na susretima mažoretkinja sa kojih se redovito vraćaju okićeni priznanjima.
Nakon izvedenog programa, za mažoretkinje je organiziran izlet brodom rovinjskim akvatorijem.
Pridružujemo se čestitkama za veliki jubilej i želimo im da i dalje uspješno predstavljaju svoj grad i u zemlji i u inozemstvu.

Fotogalerija