Accessibility icon
15.02.2019

16. veljače ponovljena akcija izlučivanja divljih svinja na području naselja Cocaletto

U subotu 16. veljače 2019. provodit će se akcija izlučivanja divljih svinja na području naselja Cocaletto u trajanju od 9.00 do 13.00 sati.

Akcija se provodi u suradnji Lovačkog društva Rovinj, Grada Rovinja-Rovigno i MUP-a sukladno Naredbi o smanjenju brojnog stanja pojedine vrste divljači koju je izdalo Ministarstva poljoprivrede, a koja se odnosi na smanjenje brojnog stanja divljih svinja radi sprečavanja ulaska i širenja, te ranog otkrivanja unosa virusa afričke svinjske kuge (ASK).

Naredbom je propisano izlučivanje svakog grla divlje svinje (Sus scrofa L.) s površina izvan lovišta, a koji se odnose na javne ceste i druge javne površine, na more i ribnjake s obalnim zemljištem koje služi za korištenje ribnjaka, u rasadnicima, voćnjacima, nasadima vinove loze i drugih biljaka u intenzivnoj proizvodnji i ograđenim pašnjacima.

Za vrijeme trajanja akcije za sve građane biti će zatvoren poljski put Veštar – Polari te će se privremeno usporiti promet na glavnoj prometnici Rovinj – Cocaletto (ŽC 5096).

Mole se građani da u navedenom vremenskom periodu izbjegavaju naprijed navedena  područja radi sigurnosti i uspješnosti provođenja akcije.