COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
09.05.2019

14. svibnja radionica “Pitaj inspekciju”

U utorak 14. svibnja 2019. godine u Udruženju obrtnika Rovinj (Andrea Amoroso 6) u Rovinju, održati će se radionica vezana uz provođenje inspekcijskog nadzora nad poslovnim subjektima s početkom u 10.00 sati.

Radionica je namijenjena obrtnicima, ugostiteljima, turističkim djelatnicima, vlasnicima smještaja (kampova, hotela, vila i sl.), turističkim agencijama, turističkim vodičima ali i svima ostalima koji su zainteresirani za tu temu.

U goste nam dolaze predstavnici slijedećih institucija-inspekcija:

Porezne inspekcijeOdjel za fiskalizaciju (nadzor poslovanja poreznih obveznika –nadzor fiskalizacije, praćenje i provjera izdavanja i fiskaliziranja računa)

Carinske inspekcije ( nadzor u području prava intelektualnog vlasništva-autorska prava, carinskih davanja, trošarina, poreza na dodanu vrijednost i dr.)

Turističke inspekcije (nadzor u području ugostiteljske djelatnosti, pružanja ugostiteljskih usluga, pružanju usluga u turizmu i boravišne odnosno turističke pristojbe)

Sanitarne inspekcije (nadzor u području zaštite zdravlja ljudi, sigurnosti hrane, GMO-a, vode za ljudsku potrošnju, predmeta opće uporabe, buke i dr.)

Zavoda za javno zdravstvo (Higijenski minimum / sanitarne iskaznice)

Kroz edukaciju će se predstaviti novine glede novog Zakona o državnom inspektoratu, nadležnost prisutnih predstavnika inspekcija te zakonske obveze obrtnika u tom pogledu.

Prisutni će imati mogućnost da kroz pitanja i diskusiju sa predstavnicima inspekcija razjasne nedoumice koje ih muče u svakodnevnom poslovanju.

Radionica je besplatna i slobodni su doći svi koji smatraju da bi im edukacija bila korisna.

Trajanje radionice: cca 3 sata

Prijava je poželjna zbog ograničenog broja mjesta, a prijavu možete izvršiti putem emaila Udruženja obrtnika Rovinj, uo.rovinj@hok.hr a za dodatne informacije stoji Vam na raspolaganju Tea Gašpić, tajnica Udruženja obrtnika Rovinj, M: 099/2982956, T: 052/813-351.