Accessibility icon
28.10.2017

110 GODINA VESLAČKOG KLUBA ARUPINUM

Najstariji i najtrofejniji rovinjski sportski kolektiv – Veslački klub Arupinum – slavi 110 godina svog postojanja. Središnja svečanost održana je u petak 27. listopada u klupskim prostorijama na bivšoj željezničkoj stanici uz sudjelovanje brojnih članova svih uzrasta, ljubitelja veslačkog sporta i gostiju iz Grada, Sportske zajednice i Veslačkog saveza Istarske županije.
Dobrodošlicu i čestitke na jubileju članovima kluba u ime Grada prenio je Valerio Drandić, predsjednik Gradskog vijeća. Obratili su im se Armando Čekić, predsjednik Sportske zajednice grada, Ivetta Volčić, predsjednica Veslačkog saveza Istarske županije i savezni sudac, Egidio Matošević, najstariji član Arupinuma, koji se osvrnuo na povijest kluba u poratnim godinama te trener Krešimir Patrović, koji je iznio najbolje rezultate ostvarene u proteklih desetak godina. Veslače je pozdravila i najtrofejnija rovinjska veslačica Lidia Martinčić koja je 12 puta bila prvakinja Jugoslavije i 14 puta Hrvatske. Čestitke u ime Županijskog veslačkog saveza prenio je član Izvršnog odbora VSŽI Dragan Stanković.
Aktualni predsjednik Arupinuma Igor Božić osvrnuo se na stoljetnu povijest rovinjskog veslačkog sporta, od osnivanja kluba 17. rujna 1907. godine do danas. S ponosom se prisjetio brojnih veslačica i veslača koji su 43 puta osvajali prva mjesta u Jugoslaviji i 80 puta na regatama u Hrvatskoj. Spomenimo samo neke od njih: Ivan i Lidia Martinčić, Ivetta Volčić, Savo Kukulj, Igor Božić, Sanja Opšivač i drugi. Tu je i mlada generacija koja već krči svoj put ka uspjehu. I njima će, kao starijim kolegama, veslanje postati način života.
Svečanost u povodu 110. obljetnice osnivanja Arupinuma završena je uručivanjem plaketa najboljim u proteklih 10 godina te trenerima Krešimiru Petroviću i Cristini Marangon.

Fotogalerija