Accessibility icon
10.06.2024

Izložba fotografija – Boris Berc, LADAKH:LAND OF SILENCE, u „Batana“ Photo Art Gallery, organizator CVU Batana Rovinj-Rovigno

U “Batana” Photo Art Gallery, Centru vizualnih umjetnosti  Rovinj-Rovigno  12. lipnja u 21 sat otvara se samostalna izložba Borisa Berca, istaknutog hrvatskog fotografa. Izložba će se moći razgledati do 7. srpnja 2024. godine.

Berc je poznat po svojim kontemplativnim pejzažima, a na ovoj izložbi bit će predstavljena serija “LADAKH: LAND OF SILENCE”. To su crno-bijele panoramske fotografije pejzaža snimljenih u pokrajini Ladakh podno Himalaja.

Bercove fotografije su odraz autorova meditativnog doživljaja tog prostora. One su vizualni dnevnik njegovih osjećaja dok je uranjao u bezgraničnost i bezvremenost prostora Ladakha.

Kustosica izložbe je Višnja Slavica Gabout, koja u predgovoru kataloga izložbe ističe da Bercove fotografije iz serije “Ladakh : Land of Silence” nisu doslovan prijepis prirode, već autorova subjektivna interpretacija. Pejzaž je postao vizualna slika koja odašilje dojam i stanje – emotivno, duhovno, kontemplativno, meditativno, čak mistično.

Boris Berc rođen je 1960. godine u Zagrebu. Profesionalnom fotografijom bavi se od 1987. godine. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i ULUPUH-a. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.