Accessibility icon
30.11.2020

Učenici SŠ Zvane Črnje među 1% najboljih na natjecanju GigaDabar

Iznimne rezultate na međunarodnom online natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja “GigaDabar” ostvarili su učenici Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja koji su se na istome plasirali među 1% najboljih u Hrvatskoj.

Ovo je natjecanje po prvi put održano u rovinjskoj srednjoj školi, i to u organizaciji udruge „Suradnici u učenju“, Hrvatskog saveza informatičara i Visokog učilišta Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Od ukupno 4396 natjecatelja iz srednjih škola, svi su prijavljeni učenici “Zvane Črnje” u samome vrhu najboljih u državi.

Učenici Marko Lozančić i Alen Vinčić zaslužili su 24. mjesto, Svan Tipurić osvojio je 39. mjesto, Lara Kukec 41. mjesto, dok se David Trstenjak našao na 60. mjestu. Mentor navedenih učenika, ujedno i organizator natjecanja u ovoj školi, bio je Dražen Domitrović. Učenik Kristian Dinić, uz mentorstvo Monike Marković, zauzeo je 94. mjesto.

Iz “Zvane Črnje” napominju kako je čak 4 učenika unutar 1% najboljih, dok svi zajedno spadaju među 3% najboljih u Hrvatskoj. Radi se o zaista iznimnim rezultatima, a isti su još jedan pokazatelj kvalitete rada profesora, kao i truda učenika.