Accessibility icon
15.07.2021

U Rovinju-Rovigno započinje izgradnja POS stanova

U rovinjskoj je gradskoj upravi danas održano potpisivanje Ugovora o građenju s izvođačem radova projekta izgradnje POS stanova u Rovinju-Rovigno, tvrtke GP Krk, te Ugovora o međusobnim pravima i obvezama između APN-a i Grada Rovinja-Rovigno.

Riječ je o izgradnji dvije višestambene građevine s ukupno 28 stambenih jedinica s pripadajućim spremištima i parkirnim mjestima u naselju Štanga, a potpisivanju su nazočili gradonačelnik Marko Paliaga sa suradnicima, pročelnikom UO za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i izdavanje akata Ivanom Begićem i pročelnicom UO za izgradnju i komunalno gospodarstvo Tanjom Mišetom, zatim direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov zajedno sa pomoćnicom Josipom Tokić, te predstavnik odabranog izvođača radova, GP Krk, predsjednik uprave društva Josip Purić i direktor građenja i prokurator Sanjin Purić.

«Dugo smo vremena radili na ovom projektu te smo do same realizacije naišli na čitav niz prepreka. No danas mogu s velikim zadovoljstvom reći kako smo došli do početka realizacije, što mi je posebice drago zbog svih građana koji su na listi prvenstva za kupnju stanova čija će cijena iznositi 1.350 eura po kvadratu, odnosno daleko povoljnijoj cijeni od tržišnih cijena stambenog kvadrata na području grada. Ono što smo obećali sada i započinjemo te namjeravamo i u slijedećem mandatu nastaviti s izgradnjom dodatnih POS- ovih stanova za što smo već i osigurali potrebno zemljište» izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Kako bi se projekt realizirao Grad Rovinj-Rovigno obvezao se sufinancirati navedenu izgradnju dodatnim iznosom od 3.874.968,19 kuna te se odreći prava na naknadu za ustupljeno zemljište i njegovo opremanje komunalnom infrastrukturom i priključcima i potraživanja za komunalni doprinos.

Direktor APN-a Dragan Hristov je tom prilikom istaknuo kako Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama provodi projekat poticajne stanogradnje već 20-ak godina otkad je izgrađeno više od 8.300 stanova. «Projekt kojeg provodimo u Rovinju-Rovigno obuhvaća dvije zgrade po 14 stanova površine od oko 2000 m2 zajedno sa parkirnim mjestima i spremištima.  Ukupna vrijednost investicije iznosi 24 milijuna kuna, od čega je 5 i pol milijuna kuna pokriveno poticajnim sredstvima Republike Hrvatske. Nadam se da ćemo uz kvalitetnog izvođača kao što je GP Krk u roku od 480 dana privesti kraju izgradnju i omogućiti mladim obiteljima da se usele» zaključio je Hristov.