Accessibility icon
24.03.2021

U planu je rekonstrukcija pristupnog mola otoka sv. Ivana – San Giovanni

Grad Rovinj-Rovigno i Lučka uprava imaju namjeru započeti u lipnju rekonstrukciju pristupnog mola otoka sv. Ivana – San Giovanni. Za taj se projekt trenutno razmatra najbolja solucija, nakon čega će se krenuti s izradom troškovnika i potrebne dokumentacije kako bi započeli radovi u dužini od 30 metara kojima bi se tako otoku vratilo ovo pristanište koje se s vremenom potpuno urušilo.

Otok sv. Ivana je popularno odredište brojnih Rovinjaca i gostiju naročito tijekom ljetnih mjeseci te predstavlja jedno od fascinantnijih otoka prekrasnog rovinjskog arhipelaga. Smješten između otoka Šturago – Sturago i sv. Ivana na Pučini – San Giovanni in Pelago krasi ga prekrasan zvonik samostana kojeg su fratri pustinjaci iz kongregacije sv. Jeronima iz toskanskog grada Fiesole sagradili u Srednjem vijeku.

Izgradnjom novog pristaništa olakšati će se pristup otoku i njegovim prekrasnim prirodnim blagodatima, a osim ovog projekta Grad i Lučka uprava razvijaju i projekt izgradnje Sjevernog lukobrana na otoku Sv.Katarina, te izgradnju Sjeverne luke San Pelagio čiji bi se radovi trebali okončati do ljeta.