Accessibility icon
26.04.2021

Kolektivna izložba fotografija “Bezvremenost” u Photo Art Gallery “Batana”

U Photo Art Gallery “Batana” u tijeku je kolektivna izložba fotografija “Bezvremenost”.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 virusa te preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o izbjegavanju okupljanja većeg broja osoba u zatvorenom prostoru i sigurnosti od širenja zaraze, izostalo je službeno otvorenje, no javnost će izložbu moći razgledati sve do 16. svibnja.

Kolekcija “Bezvremenost” nastala je izborom baze fotografija izloženih kroz desetogodišnji program Smotre rovinjske fotografije.

Jezgra kolekcije uspostavljena je još 2017. godine povodom obnove suradnje s Fotoklubom Maribor, gdje je ista bila izložena na uvid stručnoj javnosti u Fotografskom muzeju Maribor.

Od tada pa sve do danas, kolekcija je proširena novijim fotografskim ostvarenjima dugogodišnjih i novih autora.

Ostvareno je nekoliko gostovanja i suradnji s Fotoklubom Zagreb, u Galeriji Fotokluba Zagreb (2018.), s Fotoklubom Valpovo, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo (2019.), s Fotoklubom Belišće u  Kazališnoj kavani Belišće (2019.) i Foto kino klubom Baranja-film Beli Manastir u izložbenom prostoru Centra za kulturu Grada Belog Manastira (2020.).

Unatoč trenutnoj neizvjesnoj situaciji i ograničenjima, članovi CVU Batana i dalje su aktivni, pa se tako u ovoj jubilarnoj godini rovinjskoj publici predstavljaju aktualnim i višeznačnim motivima kroz zajedničku poveznicu izložbe „Bezvremenost“, izborom od pedeset i šest fotografija i isto toliko autora.

Izložba je za javnost otvorena do 16. svibnja u radno vrijeme Galerije, odnosno od ponedjeljka do petka u periodu od 10 do 12 i od 18 do 20 sati, te subotom od 10 do 13 sati.

Fotogalerija