Accessibility icon
25.05.2022

Dr. Marisa Sciolis Škrapić osigurala 4 milijuna kuna za izgradnju Centra za mlade u Rovinju-Rovigno

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je izglasan prijedlog zaključka kojim se prihvaća donacija dr. Marise Sciolis Škrapić od 4 milijuna kuna namijenjenih uređenju budućeg Centra za mlade na mjestu nekadašnje Školjke.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj donaciji u našem gradu nakon 1900. godine kada je dr. Domenico Pergolis velikodušno Rovinjcima poklonio vrijednu nekretninu u središtu grada za potrebe otvaranja Doma za starije.

Kao što je izvijestila pročelnica Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika Maria Črnac Rocco, u znak zahvalnosti, budući će Centar za mlade nositi ime našeg prerano preminulog sugrađana, dr. ing. Dine Škrapića, sina dr. Marise Sciolis Škrapić.

Priča o uređenju Centra za mlade potaknuta je idejom da se u Rovinju izgradi jedan prostor namijenjen pripadnicima mlađih generacija po uzoru na druge europske gradove. Projekt je stoga uvršten u program sadašnjeg mandata gradonačelnika Marka Paliage te je u gradskom Proračunu za ovu godinu osiguran iznos za potrebe izrade projektne dokumentacije.

Osmišljavanju sadržaja budućeg Centra aktivno se priključio i trenutni saziv Savjeta mladih čiji su članovi u tu svrhu proveli i anketu među svojim vršnjacima kako bi mogli uvažiti njihove potrebe i sugestije.

Upravo je zahvaljujući provedbi spomenute ankete dr. Sciolis Škrapić saznala za ovaj projekt kojeg je velikodušno odlučila podržati te se na taj način opredijelila za jedan veliki i povijesni čin za dobrobit rovinjske zajednice.

Centar za mlade u Gradu Rovinju-Rovigno zamišljen je kao mjesto susreta, ugodnog boravka uz knjigu, mjesto pohađanja raznih radionica, mjesto koje nudi prostore za učenje, igru i opuštanje.

Darovani će iznos zasigurno ubrzati tijek realizacije samog projekta, a na tome će joj bez sumnje biti zahvalni svi građani, ponajprije mladi kojima je projekt i namijenjen te koji će na ovaj način dobiti jedan prostor za kvalitetno druženje i održavanje aktivnosti s ciljem razvoja svojih znanja i vještina.