Accessibility icon
20.07.2021

Započinje 17. izdanje BaRoMusa

Koncertnim nastupom Trija Karamazov – Bošnjak – Milošev večeras započinje ovogodišnje, 17. izdanje BaRoMusa, jednog od prepoznatljivih projekata na domaćoj sceni klasične glazbe koji rovinjski koncertni život obogaćuje već dva desetljeća.

Spomenuti Trio koji će otvoriti festivalsku večer čine Edin Karamazov (gitara), Dani Bošnjak (flauta) i Aleksandar Milošev (viola), a to će učiniti bogatim programom koji uključuje skladbe J. S. Bacha, W. A. Mozarta, B. Papandopula i L. Browera.

Festival koji se ove godine održava pod sloganom “A tre”, nastavit će se 27. srpnja kada će nastupiti jedan od najenergičnijih gitarskih sastava na današnjoj sceni klasične glazbe, Trio Elogio. Ovaj trio koji se rovinjskoj publici predstavlja po prvi put, čine gitaristi Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić. Na programu su djela L. van Beethovena, S. Rahmanjinova i F. Schuberta, priređena za gitarski trio, te djela hrvatskog suvremenog skladatelja Nikše Njirića.

U nastavku koncertnog programa, 7. kolovoza, uslijedit će nastup Zagrebačkog puhačkog trija, inače dobitnika uglednih nagrada poput “Vatroslav Lisinski” i “Milka Trnina”, a nominacije za nagradu “Porin” u kategoriji za najbolje izvedenu skladbu hrvatskih skladatelja zaslužili su njihovi brojni snimljeni albumi.

U sastavu Dario Golčić (oboa), Bruno Philipp (klarinet) i Žarko Peršić (fagot), nastupit će s instrumentalnom izvedbom odabranih skladbi iz opernog repertoara W. A. Mozarta, G. Donizettija, G. Verdija i G. Puccinija.

Atraktivan program BaRoMusa ove će godine zaključiti “Sudar Percussion Trio”. Publici će se predstaviti 12. kolovoza pod umjetničkim vodstvom udaraljkaša Gorana Goršea kojem će se na pozornici pridružiti Franko Štrbac (vibrafon) i Luka Ivir (marimba).

Njihov nastup naslovljen “Triple win” uključuje izvedbu djela iz opusa I. Trevina,  A. Piazzolle, T. Encha. I. Kuljerić – Bilić, N. J. Živkovića i C. Coree.

Svi koncerti održat će se na već tradicionalnoj festivalskoj pozornici, u rovinjskoj crkvi sv. Franje, s početkom u 21 sat.

BaRoMus Festival ove se godine održava zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije, Grada Rovinja-Rovigno i Turističke zajednice Grada Rovinja-Rovigno.