Accessibility icon
19.09.2022

Okončano 27. izdanje Ljetnog festivala Rovinj

Koncertom tamburaškog orkestra „Golden strings“ iz Osijeka ove je nedjelje u crkvi sv. Eufemije okončano 27. izdanje Ljetnog festivala Rovinj koji je tijekom ove sezone upriličio osam raznovrsnih koncerata zavidne glazbene razine.

Publika je gromoglasnim aplauzom ukazala srdačnu dobrodošlicu ovom osječkom ansamblu pod vodstvom dirigenta Marka Sesara, čiji je ovo bio prvi nastup u Istri.

Tamburaški orkestar koji je s djelovanjem započeo 2017. godine te trenutno broji 17 članova, redom vrhunskih instrumentalista na tamburi, svoj je koncert započeo suitama G. Holsta i E. Griega, nakon čega im se pridružila mezzosopranistica Katja Markotić s kojom su izveli hrvatsku „Ave Mariju“ Dore Pejačević.

Nakon kratke pauze, ansambl je ovaj koncert zaključio skladbama Dvoraka, Masseneta i Mozarta, dok su za bis izveli ariju G. Bizeta „Toreador“ iz opere Carmen.

Inače, ovaj je ansambl, karakterističan po svojoj posebnoj zvukovnoj boji, na brojnim natjecanjima osvojio visoke i prestižne nagrade, od čega izdvajamo zlatnu plaketu na španjolskoj Fiestalonia Milenio World Art Games, kao i najvišu ocjenu na Međunarodnom folklornom natjecanju u Bugarskoj.

Nakon još jednog izdanja Ljetnog festivala i njegovih koncerata održanih u crkvi sv. Eufemije, crkvi sv. Franje, kao i rovinjskom Multimedijalnom centru, umjetnička ravnateljica Festivala, Katja Markotić, zahvalila se na dugogodišnjem pokroviteljstvu Gradu Rovinju-Rovigno, njegovoj Turističkoj zajednici, Pučkom otvorenom učilištu Grada Rovinja-Rovigno, kao i Župnom dvoru.

Fotogalerija