Accessibility icon
08.04.2021

Gradonačelnik Marko Paliaga primio boksača Alena Babića

Danas je u Gradskoj palači organiziran prijem za poznatog rovinjskog boksača Alena Babića. Prijmu su prisustvovali i članovi lokalnog boksačkog kluba te tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin.

Babić je trenutno na 40. mjestu na ljestvici najboljih svjetskih boksača, a s gradonačelnikom Markom Paliagom razgovaralo se o trenutnoj situaciji u boksu, kao i o budućim planovima kojima bi se mogli dostići kvalitativni pomaci u tom sportu.

Babić je sudjelovao na Državnom prvenstvu Hrvatske 2014. godine, a u četvrtfinalu se suprotstavio Marinu Bajamiću. Pobijedio je Bajamića od RSC-a, Josipa Bepa Filipija podijeljenom odlukom u polufinalu, a Petra Milasa od RSC-a u finalu. Borio se dva puta na 11. Memorijalnom turniru Mustafe Hajrulahovića, pobijedivši Erika Tlkanca podijeljenom odlukom i Pirra Qunija umirovljenjem.

Babić je sudjelovao na Državnom prvenstvu Hrvatske 2015. godine. U četvrtfinalu je pobijedio Petra Milasa prvoligaškim TKO-om, Josipa Bepa Filipija jednoglasnom odlukom u polufinalu, ali u finalu je jednoglasnom odlukom izgubio od Marka Čalića. U Hrvatskom državnom prvenstvu 2016. pobijedio je Valentina Kajtazija i Tonija Filipija od RSC-a u četvrtfinalu odnosno polufinalu, prije nego što se u finalu borio s revanšom s Markom Čalićem. Babić je bio uspješniji u revanšu, pobijedivši podijeljenom odlukom.

Na svom prvom turniru 2016. godine Babić se borio u 43. Chemiepokalu. Pobijedio je Albona Pervizaja većinskom odlukom, a podijeljenom odlukom izgubio od Sadama Magomedova, donijevši mu brončanu medalju. U travnju 2016. Babič se borio s Nikolajsom Grisuninsom u prvom kolu olimpijskog kvalifikacijskog turnira. Pobijedio je Grisuninsa od RSC-a, ali je pak izgubio utakmicu četvrtfinala protiv Paula Ombe Biongola od RSC-a.

Izgubio je uvodnu borbu Europskog boksačkog prvenstva 2017. godine, prebacivši podijeljenu odluku na Kristiyana Dimitrova.

Osvojio je srebrnu medalju na državnom prvenstvu Hrvatske 2018. godine, pobijedivši Luku Pratljačića jednoglasnom odlukom u četvrtfinalu, ali izgubivši jednoglasnom odlukom od Tonija Filipija u polufinalu. Njih su se dvoje borili revanš u finalu državnog prvenstva Hrvatske 2019., Filipi je još jednom pobijedio, a Babić je zaradio srebrnu medalju. Između ove dvije borbe, Babić je također sudjelovao na Velikoj nagradi Slovenije 2019., gdje je u polufinalu pobijedio Angela Gentilea od RSC-a i Victora Schelstraetea podijeljenom odlukom u finalu.

Babić je profesionalno debitirao u srpnju 2019. godine, protiv Lazara Stojanovića. Babić je pobijedio u borbi TKO-a, a u svoje sljedeće dvije borbe postigao je nokaut Morgana Dessauxa u prvom krugu i Ramazi Gogichashvili u drugom kolu.

Babić se nije borio u prvoj polovici 2020. godine, zbog pandemije COVID-19 . Za svoju prvu borbu 2020. godine, Babić se trebao boriti protiv Shawndell Winters . Pobijedio je u borbi TKO-om u drugom krugu. Borio se još dvaput 2020. godine, postigavši TKO-ove trećeg kruga Nialla Kennedyja i Toma Littlea.