Accessibility icon
22.03.2023

16. travnja održat će se ovogodišnje izdanje “Popolane”

I ove godine pod geslom “Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma”, održat će se 16. travnja ovogodišnje izdanje “Popolane”, sportskog događanja u organizaciji Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno uz potporu Grada Rovinja-Rovigno i mjesne Turističke zajednice.

Već tradicionalno “Popolana” će imati i svoj humanitarni karakter, uz moto “Svi za Erika – Tutti per Erik”. Prodavat će se službene majice, a svatko će moći dati iznos po želji i mogućnostima. Sav će prihod biti namijenjen za pomoć obitelji našeg mladog sugrađana koji boluje od leukemije.

Najkraća i najduža dionica u sportskom dijelu programa će start i cilj imati na glavnom trgu. Svi rekreativci koji žele pješačiti ili trčati dionicu u dužini 4 km do plaže Porton Biondi i natrag ili žele sudjelovati u organizirano vođenoj biciklijadi u dužini od 40 km okupit će se na Trgu maršala Tita.

Budući da se trči bez kotizacije i mjerenja vremena, pozvani su svi sugrađani da dođu i podrže humanitarnu akciju i provedu nedjeljno prijepodne u sportskom okruženju.

Na trgu će također članovi rovinjskih sportskih udruga prezentirati svoje aktivnosti.

Natjecateljski dio, trail trčanje, odvijat će se na Štrika Ferati. Malo duže dionica je spremna za sve one koji se odluče na štafetno trčanje u duljini od 2×7 km. Da ne bi došlo do zabune, prijavljuju se dvije osobe koje se moraju dobro dogovoriti tko će trčati prema Rovinjskom Selu, a koji će član trčati natrag do Rovinja. Mora se uzeti u obzir i nadmorska visina koja će otežati kretanje prvom članu štafete, a jako puno olakšati trčanje drugom članu. Svakako će sudionike u Rovinjskom Selu dočekati okrjepa i vesela ekipa koja će ih, uz DJ-a, oraspoložiti.

Sve prijavljene natjecatelje će u startnom paketu čekati izotonički energetski napitak i eko bira KAMPANJOLA te majica utrke. Osiguran je i autobus za sve natjecatelje koji će čekati svoje partnere u Rovinjskom Selu. Polazak drugog člana štafete je s parkinga kod početka Štrika Ferate 15 minuta prije starta.

Za tri prvoplasirane štafete osigurane su nagrade sponzora, kao i za najbrže na najdužoj trkačkoj dionici utrke od 18 km.

Trasa će trkače provesti putem revitalizirane trase bivše željezničke pruge Rovinj-Kanfanar (Štrika Ferata) i omogućiti upoznavanje Rovinja i njegove okolice na zahtjevan, ali posebno lijep način.

Kotizacija za obje utrke (štafetnu utrku i utrku na 18 km) je 20 eura, u što je uračunata i majica za humanitarnu kampanju.

Najduža dionica je rezervirana za rekreativne bicikliste koji ne plaćaju kotizaciju, ali kupnjom majice (daje se iznos prema želji i mogućnostima), omogućava se
sudjelovanje. Dužina organizirano vođene biciklijade je 40 km i očekivani povratak je oko 13 sati.

Prijave i informacije na https://strika-ferata.wineandwalk.info/popolana

Cilj je promovirati sport, rekreaciju, odnosno općenito kretanje i fizičku aktivnost u zdravom i prirodnom okruženju kakvog nudi Rovinj, ali i senzibilizacija
javnosti za volonterskim radom i uključivanjem što više ljudi u humanitarne akcije.

Fotogalerija