Accessibility icon
06.03.2024

U Rovinjskom Selu otvoren prostor Centra za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović

U Rovinjskom Selu je danas otvoren novi prostor koji će služiti za proširene usluge Centra za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović iz Pule. Gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno Marko Paliaga istaknuo je kako je izvaninstitucionalna skrb ključna za osiguranje da djeca i njihove obitelji dobiju širi pristup kvalitetnoj podršci, savjetovanju i pomoći. Važno je naglasiti i kako je ovom prilikom Grad Rovinj-Rovigno dao dodatan doprinos uplatom police osiguranja za jednog štićenika Doma, koja će mu pomoći oko osamostaljenja nakon napunjene 18-te godine života.

Prostor stare škole u Rovinjskom selu je tako adaptiran za pružanje usluga boravka. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Prostor je dobiven na korištenje od Grada Rovinja, i to za usluge boravka za 10 korisnika te usluge savjetovanja i psihosocijalne podrške roditelja i djece.

«Iako je ovaj projekt inicijativa Centra, želim naglasiti da je Grad sa zadovoljstvom ustupio prostor za njegovu realizaciju. Ovo je primjer kako suradnja između različitih sektora i organizacija može dovesti do konkretnih koristi za našu zajednicu, posebice kada govorimo o decentralizaciji usluga. Izvaninstitucionalna skrb koja će se ovdje pružati ključna je za osiguravanje da djeca i njihove obitelji dobiju širi pristup kvalitetnoj podršci, savjetovanju i pomoći», naglasio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Prisutnima su se na otvorenju obratile i ravnateljica Centra Davorka Belošević i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Gordana Antić koje su naglasile važnost zajednice, te suradnje gradova i općina kod prepoznavanja potrebe Centra za pružanje usluga u zajednici.

Važno je naglasiti i kako je Grad Rovinj-Rovigno dao dodatan doprinos uplatom police osiguranja za jednog štićenika Doma, koja će mu pomoći oko osamostaljenja nakon napunjene 18-te godine života.

Fotogalerija