Accessibility icon
09.01.2021

Rovinjski izviđači pomažu potresom pogođenim područjima

Volonteri i članovi Odreda izviđača „Tino Lorenzetto“ Rovinj još su jednom pokazali veliko srce. Naime, danas ujutro prema područjima pogođenim potresom krenula su tri kombija prepuna potrepštinama koje su marljivi izviđači prikupljali otkako su stigle prve vijesti o potresu.

Kao što to najbolje znaju, udružili su snage i odlučili pomoći, a u njihovom su im naumu pomogli i brojni Rovinjci koji su neumorno nosili sve što je bilo potrebno.

Rovinjski su izviđači kontinuirano u kontaktu s prijateljima iz pogođenih područja, pa su se pri prikupljanju vodili prvenstveno prema njihovom naputku.

Prikupljeno je najviše odjeće i potrepština za novorođenčad i djecu, ali i konzervirane hrane, higijenskih potrepština, kao i odjeća i obuća za starije.

Nakon što su sve sortirali u kutije s pripadajućim natpisima, iste su ukrcali u tri kombija koje im je ustupio pulski CroTaxi. S njihovim šoferima danas je ujutro krenulo dvanaest izviđača kako bi pri dolasku mogli sve iskrcati i podijeliti sami, bez dodatnog opterećivanja tamošnjih volontera.

Također, spomenimo kako uz njih idu i dva zaštitara iz tvrtke Rovinj Security kao i jedan policajac, a sve kako bi izviđači s prikupljenim donacijama sigurno stigli na svoje odredište.

Fotogalerija