Accessibility icon
22.10.2021

Podijeljena priznanja jubilarnim darivateljima krvi

Uoči Dana darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada gradonačelnik Marko Paliaga, njegov zamjenik David Modrušan i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević primili su danas u Gradskoj palači jubilarne darivatelje krvi. Prijmu su prisustvovale i ravnateljica gradskog društva Crvenog križa Dajana Medić te predsjednica društva Ana Gasparini.

Gradonačelnik se tom prigodom zahvalio svim darivateljima na plemenitom činu kojim spašavaju brojne živote, a riječi zahvale na nesebičnosti i altruizmu uputio je i zamjenik David Modrušan.

«Grad je već godinama unazad uvriježio jednu dobru praksu da svoje ponajbolje sugrađane, zaslužne u bilo kojoj sferi života, sporta, znanja ili rada, pozove, nagradi i čestita na uspjehu, dobročinstvu i svakom drugom pozitivnom iskoraku.   Tragom te dobre tradicije bila mi je čast  i zadovoljstvo prirediti ovaj susret kako bih vam  zahvalio na humanosti  kojom dajete nemjerljivu i neprocjenjivu korist  potrebitim pojedincima. Hvala vam što pomažete  drugima» izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

U ime gradskog društva Crvenog križa i prisutnih darivatelja prisutnima se obratila ravnateljica Dajana Medić koja je zahvalila Gradu Rovinju-Rovigno na podršci i suradnji te je izrazila posebno zadovoljstvo porastom broja darivatelja, naročito mladih i žena, a koji se ove godine udvostručio u odnosu na prethodnu.

U nadi da će njihov primjer služiti i kao poticaj ostalim građanima da se i oni uključe u darivanje te tako nesebično pridonesu širem društvu i funkcioniranju zdravstvenog sustava, kao i svake godine, gradonačelnik je podijelio priznanja i značke Grada jubilarnim darivateljima Milanu Antiću (100 darivanja), zatim Hrvoju Massarotto i Robertu Sapaču koji su krv donirali 75 puta.