Accessibility icon
08.05.2018

Odobren projekt u sklopu programa Erasmus+ Strukovnoj školi Eugen Kumičić

Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je 4. svibnja 2018. godine odluku o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2018. za program Erasmus+ Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Od 109 prijavljenih škola, Strukovna škola Eugena Kumičića sa ostvarenih 88 bodova za kvalitetu projektnog prijedloga, šesta je škola sa najvišim brojem bodova, izuzevši 5 škola koje su nositelji Povelje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Naziv projekta: Do kvalitetnijih usluga u turizmu-Iskustvo Bavarske (BEttercustomer Service inTourism-BavarianExperience) – Akronim BESET.

Cilj projekta je jačanje stručnih znanja i kompetencija učenika iz obrazovnog sektora turizma i ugostiteljstva koji će tijekom stručne prakse u Bavarskoj u vrhunskim hotelima s kojima partner domaćin surađuje i restoranima koji posjeduju Michelin zvjezdice imati priliku detaljno upoznati vrhunsku gastronomiju, slastice, dosljednost kvalitete te organizaciju rada hotela. Stanovnici Bavarske su jedni od najbrojnijih gostiju u Istarskoj županiji tako da će stečena znanja i vještine tijekom mobilnosti učenici prenijeti u našu školu te tvrtke i hotele u kojima provode praksu, odnosno gdje će se zaposliti nakon završetka školovanja.

U projektu će sudjelovati: 8 učenika 3. i 4. razreda zanimanja turističko-hotelijerski komercijalist i 6 učenika 2. i 3. razreda zanimanja konobar/kuhar/slastičar.

U projekt će se uključiti učenici mješovitih zanimanja i različitih godina obrazovanja koji će tijekom mobilnosti imati različite radne zadatke sukladno postojećim stručnim kompetencijama. S partnerom su dogovoreni planirani ishodi učenja te kako će se provesti provjera i vrednovanje kao priprema za ECVET.

S učenicima će u pratnji biti 2 nastavnika  za pomoć, praćenje i nadzor.

Odobrena sredstva: 23.718,00 €

Voditelj projekta: Emil Nimčević, prof.

Suradnici: Mirjana Đikić, prof. i Ivanka Kresina, stru. učititelj.