Accessibility icon
24.06.2024

KONCERTOM GUDAČKOG ORKESTRA ACOUSTIC PROJECT STRINGS U ROVINJU OTVOREN 20. BAROMUS FESTIVAL

Iznimno dojmljivim koncertom vrhunskog Gudačkog orkestra Acoustic Project Strings otvoren je u Rovinju jubilarni 20. BaRoMus Festival upravo na Svjetski dan glazbe, u petak navečer, u crkvi sv. Franje. Bila je to prava glazbena svečanost za rođendansko izdanje festivala kojeg već dva desetljeća vodi maestro Domagoj Terzić, utemeljitelj i umjetnički direktor BaRoMusa. Pomno odabirući i predstavljajući svojoj vjernoj publici koncerte vrhunskih međunarodno priznatih glazbenih umjetnika, maestro Terzić je za 20. BaRoMus, koji traje do 16. srpnja, odabrao šest koncertnih dragulja koji pokazuju svu raskoš i stilsku raznolikost klasične glazbe.

Pokazalo je to i koncertno otvaranje obljetničkog BaRoMusa uz Gudački orkestar Acoustic Project Strings, čije umjetničko vodstvo potpisuje skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović, a koncertni majstor je Marco Graziani. Bio je to i svojevrsni hommage BaRoMusu koji je prije dva desetljeća počeo kao festival barokne glazbe te je tijekom vremena evaluirao u važnu festivalsku instituciju čiji je temelj izvrsnost glazbenika koji se predstavljaju na njegovoj koncertnoj pozornici.

U nastavku 20. BaRoMus Festivala u ponedjeljak 24. lipnja s početkom u 21 sat u rovinjskoj crkvi sv. Franje nastupit će Duo Leskovar – Filjak, kojeg čine violončelistica Monika Leskovar i pijanistica Martina Filjak, međunarodno priznate glazbenice koje su nastupale na najznačajnijim svjetskim koncertnim pozornicama i festivalima. Izvest će djela B. Berse, S. Rahmanjinova, M. de Falla i A. Piazzole.

Fotogalerija