Accessibility icon
09.11.2023

Izložba fotografija djece Dječjeg vrtića “Neven” – “Cukerančići”

U organizaciji CVU Batana Rovinj u petak, 10.11.2023. u 18.00 sati u galeriji na Trgu brodogradilišta 2, bit će otvorena izložba fotografija „Rovinj u objektivu djece vrtića Neven“, odgojne skupine „Cukerančići“, nastalih u sklopu projekta „ Istraživanja znamenitosti Rovinja“ 2021. godine.

Te su godine, u doba pandemije Covid-a 19, unatoč kriznoj situaciji djeca i odgajateljice Karmen Uljanić i Iris Giuricin pronalazili rješenja za rad na projektu istraživanja starogradske jezgre Rovinja. Time se pružala mogućnost za iskustvena i integrirana učenja djece na upoznavanju njihovog grada, a svakodnevnim su šetnjama otkrivali zanimljive lukove, grbove obitelji i natpise.

“Posebno su ih zanimale renesansne i barokne palače te kamena glave na portalima. Na portalu palače obitelji Costantini otkrili su kameni lik pjesnika Petrarce za koji su pokazali veliki interes i posebno ga istraživali”, navodi odgajateljica Karmen Uljanić.

Na projektu se djeci pridružila i umjetnica za multimediju, Lucija Ukić, koja ih je upoznala s tehnikama fotografiranja. Oduševljena, djeca su napravila 5000 fotografija, od kojih je Ukić napravila odabir za izložbu. Zbog pandemije i nemogućnosti prikaza izložbe u galeriji, postavljena je virtualno – na YouTube kanalu. Prikazano je tako 200 fotografija s kratkim video filmom kako je nastala izložba, dječjim uradcima nastalim tijekom projekta različitim tehnikama
izražavanja, te dječjim audio snimkama.

Značaj ovog projekta prepoznala je zatim CVU Batana, te postavila izložbu u svoju Photo Art Gallery Batana.

Izložba je otvorena za posjete sve do 30. studenog 2023.

Realizacija ove izložbe omogućena je zahvaljujući Gradu Rovinju-Rovigno, Turističkoj zajednici Grada Rovinja-Rovigno, Foto „Dugi“, Dječjem vrtiću „Neven“, CVU Batana i pokroviteljstvu Istarske Županije.

 

Fotogalerija