COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
21.12.2019

Upriličen “Božićni koncert rovinjskih zborova”

Najljepše božićne pjesme izveli su ovog petka rovinjski zborovi u crkvi sv. Franje. Tradicionalni je “Božićni koncert” privukao sugrađane koji su u velikom broju svjedočili koncertu za pamćenje.

Koncertnu večer otvorio je zbor Hrvatskog Kulturnog Društva „Franjo Glavinić“, a zatim je svoje pjevačko umijeće pokazala i Klapa “Valdibora”. Večer je svojim nastupom također uveličao Komorni zbor „Rubino“, nakon kojeg su uslijedila četiri glasa „Le nuove quattro colonne“.

Koncertu su se pridružili i gosti, zbor “Nuvola” Udruge umirovljenika Grada Rovinja, kao i mlade i talentirane učenice glazbene škole „Ivana Matetića Ronjgova“ iz Pule, Ana Kanižaj na violini i Erin Bracović na glasoviru.

Za kraj, koncertnu večer upotpunio je KUD “Marco Garbin” Zajednice Talijana “Pino Budicin” koji je, uz skladbe „Caro Gesù bambino“ i „Tu scendi dalle stelle“, izveo i bitinadu „Jingles bells“.

Uz “Tihu noć” i “Bijeli Božić” u izvedbi svih prisutnih zborova, isti su se pozdravili s publikom zaželjevši joj sretne blagdane.

 

Fotogalerija